... / Story's / Actueel / SINNER tekent bij Atomic Fire Records en kondigt meteen nieuw album aan
Actueel

Updated 31/03/2022

Actueel

SINNER tekent bij Atomic Fire Records en kondigt meteen nieuw album aan

Atomic Fire Records is zonder twijfel het snelst groeiende platenlabel in metalland. Vandaag maakte het Duitse label bekend dat ook het hardrockkwartet SINNER aan de snel groeiende selectie is toegevoegd. De band brengt nog deze zomer een nieuwe full-length, getiteld ‘Brotherhood’, uit.

Het nieuwe album telt 12-tracks en is geproduceerd door frontman Mat Sinner in samenwerking met gitarist Tom Naumann. ‘Brotherhood’ werd opgenomen door Basi Roeder in Backyard Studios en door Mitch Kunz in Apollo 13 Audio, en gemixt en gemasterd door Jacob Hansen in Hansen Studios, Denemarken.

Zanger/bassist Mat Sinner: "We zijn enorm blij om deel uit te maken van de Atomic Fire Records-familie en met veel geweldige ex-collega's samen te werken. ‘Brotherhood’ is gewoon zo'n sterk album dat we hun gemotiveerde en loyale team nodig hebben om er een groot succes van te maken."

Sinner 1920X1280px

Foto: Heiko Roith

Verleden, heden en toekomst

Markus Wosgien, CEO van Atomic Fire Records, voegt toe: "We zijn al heel lang goede vrienden met Mat Sinner en zijn bandleden. SINNER verwelkomen bij Atomic Fire Records is voor ons een zaak van het hart omdat ze - net als PRIMAL FEAR - een heel belangrijk onderdeel van ons verleden zijn, maar nu ook weer van ons heden en onze toekomst. Bovendien zijn we nog trotser en gelukkiger met hun nieuwe album dat in briljant teamwork is gemaakt door Mat (meestal) naast Tom Naumann. ‘Brotherhood’ is een heavy, rechttoe rechtaan en snoeihard opus, gezegend met een indrukwekkend aantal gasten en vrienden.”

Meer informatie over de aankomende plaat en een voorproefje in de vorm van de eerste single worden binnenkort verwacht.