... / Story's / Actueel / Steve Morse neemt tijdelijk afscheid van DEEP PURPLE om zieke vrouw bij te staan
Actueel

Updated 31/03/2022

Actueel

Steve Morse neemt tijdelijk afscheid van DEEP PURPLE om zieke vrouw bij te staan

Vandaag heeft DEEP PURPLE bekendgemaakt dat Steve Morse om familiale redenen een tijdelijke onderbreking van de liveshows van Deep Purple zal nemen, maar volwaardig lid van de band blijft. Steve's vervanger voor de komende liveshows in mei, juni en juli 2022 is gitarist Simon McBride, die eerder tourde met zowel Ian Gillan als Don Airey.

Stm

Verklaring van Steve Morse: “Ik heb net een paar optredens met de band gedaan, na jaren (!?) niet live te hebben gespeeld. Het is een bitterzoete, prachtige tijd om samen te komen. Mijn lieve vrouw Janine vecht momenteel echter tegen kanker. Op dit moment zijn er zoveel mogelijke complicaties en onbekende factoren dat welke tijd we ook over hebben in ons leven, ik gewoon bij haar moet zijn. Ik verlaat de band niet - ik hoop dat ik, nadat ze terug gezond wordt verklaard, opnieuw aan de tour kan deelnemen. Ik zie echter geen mogelijkheid waarin ik in de nabije toekomst overzee zou kunnen touren. Ik blijf het voorrecht hebben om deel uit te maken van de Purple-familie en ook om de geweldige steun te voelen van zoveel trouwe fans en de rest van de band. Er staat een gitarist van wereldklasse klaar die iedereen zeker graag zal horen om de liveshows over te nemen. Ik waardeer al jullie oprechte gebeden voor Janine en dank u allen.”

Statement van de band: “Al onze gedachten zijn bij Janine tijdens haar strijd tegen kanker en ook bij Steve terwijl hij zijn vrouw steunt in een zeer moeilijke tijd. We hopen dat Steve later dit jaar weer met ons mee op pad kan gaan” - Ian, Roger, Ian en Don

Statement van Simon McBride: “Ik ben bijzonder vereerd dat ik gevraagd ben om Steve te vervangen en voor zo'n iconische rockband als Deep Purple te spelen. Het zijn geweldige muzikanten en geweldige mensen ... Ik heb er veel zin in om al die iconische nummers te spelen en op het podium te rocken met zulke legendes. Mijn gedachten zijn bij Steve en Janine en hun familie.”

Er wordt geen verder commentaar gegeven. De band vraagt vriendelijk om de privacy van de familie te respecteren en hen op dit moment in uw gebeden te gedenken.

Foto: Bob Mussell