... / Story's / Actueel / SKID ROW stelt nieuwe zanger, nieuwe single en nieuw album voor
Actueel

Updated 25/03/2022

Actueel

SKID ROW stelt nieuwe zanger, nieuwe single en nieuw album voor

SKID ROW en earMUSIC bundelen de krachten en kondigen de release aan van het langverwachte nieuwe studioalbum ‘The Gang's All Here’. Het album komt eraan op 14 oktober 2022, het titelnummer – met nieuwe frontman Erik Grönwall – is nu uit.

Featured Skidrow

Lange tijd geleden dat we nog iets van SKID ROW hadden gehoord, maar met de nieuwe single ‘The Gang's All Here’ is er een einde gekomen aan jaren van stilte. Na het tweeluik ‘United World Rebellion: Chapter One’ (2013) en ‘United World Rebellion: Chapter Two’ (2014) bleef het immers oorverdovend stil op vlak van nieuw platenwerk. In 2015 had de band nochtans aangekondigd te schrijven aan het derde deel van de ‘United World Rebellion’ serie. Een paar maanden later kreeg zanger Johnny Solinger zijn ontslag en werd Tony Harnell (ex-TNT) aangekondigd als nieuwe frontman. Eind van datzelfde jaar was Harnell al terug weg en nam ZP Theart (ex-Dragon Force) live de honneurs waar achter de microfoon. In january 2017 werd ZP Theart officieel lid van de band. Eén jaar later gaf SKID ROW aan dat het derde deel van de trilogie ‘ergens in 2019’ zou verschijnen, maar daar bleef het bij. Even leek het er zelfs op dat Sebastian Bach (zanger van 1987–1996, commercieel gezien de topperiode van de band) zou terugkeren naar aanleiding van de 30ste verjaardag van SKID ROW’s naamloze debuutalbum. Origineel bandlid Dave ‘Snake’ Sabo wees het aanbod echter af.

Erik Grönwall

Attachment Skid Row The Gangs All Here

Over naar 2022: Sabo bevestigde in februari dat het zesde studioalbum ‘The Gang's All Here’ (dus niet het derde deel van de trilogie) gepland stond voor release op 16 september 2022 en dat er in maart een nieuwe single aankwam. De single (en titeltrack van het nieuwe album) is er ook effectief gekomen, niet met ZP Theart als vocalist, maar met Erik Grönwall. De voormalige frontman van H.E.A.T, in 2009 winnaar van de Zweedse versie van de tv-show ‘Idool’, staat bekend als een van de beste zangers in het genre en is, te horen aan de nieuwe single, de juiste man om SKID ROW terug naar het voorplan te brengen.

“We zijn meer dan opgewonden om deze plaat eindelijk uit te kunnen brengen”, geven de originele leden Rachel Bolan en Snake Sabo als commentaar. “We hebben er lang en hard aan gewerkt samen met onze producer Nick Raskulinecz (Foo Fighters, Rush, Alice In Chains, Halestorm, Evanescence). De toevoeging van Erik heeft de nummers naar nieuwe hoogten getild.”

SKID ROW zal de plannen voor de komende Europese tournee bekendmaken op maandag 28 maart 2022 via www.skidrow.com/tour.