... / Story's / Actueel / BURY TOMORROW springlevend met ‘Death (Ever Colder)’
Actueel

BURY TOMORROW springlevend met ‘Death (Ever Colder)’

Dat de Britse metalcoreband BURY TOMORROW na het vertrek van gitarist en cleane vocalist Jason Cameron alles behalve op sterven na dood is, bewijst de band met de nagelnieuwe single ‘Death (Ever Colder)’. Je zou zelfs kunnen stellen dat BURY TOMORROW met Ed Hartwell van Heart In Hand als nieuwe snarenplukker en de toevoeging van toetsenist en cleane zanger Tom Prendergast aan de line-up over meer mogelijkheden dan voorheen beschikt. Dat heeft geleid tot een dynamische, energieke en melodieuze metalcoretrack.

Bury Tomorrow Foto Fraser Taylor

Foto: Fraser Taylor

Bury Tomorrow Death (Even Colder)

De nieuwe single is het eerste werk met de nieuwe leden en volgt na een – noodgedwongen - periode van rust en bezinning binnen de band. Volgens frontman Dani Winter-Bates gaat ‘Death (Ever Colder)’ over ‘het verbreken van relaties en is het een onheilspellende reactie op de pijn, kwelling en het ongemak die het leven ons vaak voorschotelt.’ Op de twee jaar geleden verschenen, zesde langspeler ‘Cannibal’ was Winter-Bates – die BURY TOMORROW aanvoert samen met zijn broer Davyd op basgitaar – open over zijn strijd tegen mentale gezondheidsissues en die lijn trekt hij door in de teksten van de nieuwe track, al zou je bij het verbreken van relaties natuurlijk ook aan het vertrek van Cameron kunnen denken.

Klaar voor de festivals

Het zestal is dus zonder meer klaar voor de festivals. Zowel op Graspop Metal Meeting als op Jera On Air kun je de band deze zomer gaan aanschouwen. In het najaar tourt BURY TOMORROW bovendien door Europa met een dijk van een metalcore package: ook August Burns Red en Miss May I geven dan acte de présence, in onder meer Ancienne Belgique en de Effenaar.

Tourdata:

  • 19 juni 2022 – Graspop Metal Meeting, Dessel (B)
  • 24 juni 2022 – Jera on Air, Ysselsteyn (NL)
  • 5 november 2022 – Ancienne Belgique (B)
  • 6 november 2022 – Effenaar, Eindhoven (NL)