... / Story's / Actueel / SPIRITWORLD brengt nieuwe single en videoclip uit voor ‘MOONLIT TORTURE’ (feat. Integrity)!
Actueel

SPIRITWORLD brengt nieuwe single en videoclip uit voor ‘MOONLIT TORTURE’ (feat. Integrity)!

SPIRITWORLD rijdt weer. Stu Folsom en zijn bende van ergens ten zuiden van de hemel laten een spoor van bloed en stof achter met een nieuwe single en video getiteld ‘Moonlit Torture’. Met vocalen van Integrity meesterbrein Dwid Hellion, is ‘Moonlit Torture’ het eerste nieuwe nummer van SPIRITWORLD sinds de release van hun veelgeprezen ‘Pagan Rhythms’ debuut en een hint van wat nog komen gaat.

Spiritworld 2022

Folsom vertelt over zijn nieuwe single: “'Moonlit Torture’ werd geproduceerd door Sam Pura (The Story So Far, Basement) met Thomas Pridgen (Mars Volta, Residente) op drums en bevat gastvocalen van Dwid Hellion (Integrity, Psywarfare). Integrity’s 'Humanity is the Devil’ was de eerste plaat die ik ooit van een hardcore band kocht. Om te zeggen dat dit album mijn leven en smaak in extreme muziek heeft gevormd, zou een understatement zijn! Dwid horen huilen over mijn riffs is misschien wel de coolste shit ooit!"

Spiritworld Moonlit Torture cover

SPIRITWORLD ontstond in 2017 als een muzikale uitlaatklep voor Folsoms liefde voor punk, outlaw country en metal. De vroegste pogingen van SPIRITWORLD hadden een uitgesproken outlaw roots en punk benadering. Toch was het met de full metal richting van het aanvankelijk in eigen beheer uitgebrachte ‘Pagan Rhythms’, (opnieuw uitgebracht in 2021 via SPIRITWORLD's nieuwe label Century Media) dat de band internationale bekendheid kreeg.