... / Story's / Actueel / THY LISTLESS HEART brengt ‘Pilgrims On The Path Of No Return’ uit
Actueel

THY LISTLESS HEART brengt ‘Pilgrims On The Path Of No Return’ uit

THY LISTLESS HEART brengt ‘Pilgrims On The Path Of No Return’ uit, net op tijd om een kansmaker te zijn voor doom metal nieuwkomer van het jaar! Het album is een epische soundtrack van verdriet en verlangen op onze reis naar het onbekende. Releasedatum is 18 november.

Thy Listless Heart 2022

Verdriet, pijn, verlangen en hoop

Bij ontvangst van de zeven nummers die samen 'Pilgrims on a Path of No Return’ vormen, was Hammerheart Records ervan overtuigd dat de wereld dit geweldige album moest horen. THY LISTLESS HEART is een enige creatie van Simon Bibby, die het album opnam in zijn huis in Derbyshire, Engeland en vervolgens de vaardigheden van Greg Chandler (Esoteric) inschakelde bij Priory Recording Studios voor het mixen en masteren. Simon heeft een geweldige staat van dienst in het maken van metal die teruggaat tot de late jaren tachtig toen hij bassist was en later gitarist in Seventh Angel, dat een aantal coole thrash metalalbums uitbracht op Under One Flag Records.

Thy Listless Heart Pilgrims On The Path Of No Return cover

THY LISTLESS HEART is een andere entiteit; het is atmosferische metal, aangevuld met doomelementen en droevige melodieën, bekroond met gepassioneerde zang. 'Denk aan de stemmige elementen van Primordial die het huidige Anathema ontmoeten en doe er ook een snufje Dead Can Dance bij', aldus het platenlabel. 'Het album moet in zijn geheel gehoord worden om de volledige emoties en ambiance te ervaren die het creëert. Het voelt aan als een pelgrimstocht. Van melodieuze, zwaardere en op doom geënte tracks als ‘As The Light Fades’ en het pakkende ‘The Precipice’ tot ambient/folk geïnspireerde stukken als ‘When The Spirit Departs The Body’ en ‘Aefnian’; resulterend in het bijna monsterlijke nummer (in lengte dan) ‘The Search For Meaning’, het klinkt allemaal gepassioneerd, zij het op een bedroefde manier.'