... / Story's / Actueel / STEEL PANTHER kondigt nieuw studio-album ‘On The Prowl’ aan – Eerste single ‘Never Too Late (To Get Some Pussy Tonight)’ nu uit
Actueel

Updated 06/10/2022

Actueel

STEEL PANTHER kondigt nieuw studio-album ‘On The Prowl’ aan – Eerste single ‘Never Too Late (To Get Some Pussy Tonight)’ nu uit

De Amerikaanse glam/hardrockband STEEL PANTHER heeft vandaag zijn nieuwe (6de) studio-album ‘On The Prowl’ aangekondigd. De opvolger van ‘Heavy Metal Rules‘ (2019) zal op vrijdag 24 februari 2023 verschijnen. De immer goedgeluimde band uit LA voegt daar meteen de 1ste single-video ‘Never Too Late (To Get Some Pussy Tonight)’ aan toe.

Met songtitels als ‘Asian Hooker’, ‘Party All Day (Fuck All Night)’, ‘It Won't Suck Itself’, ‘Gloryhole’, ‘Bukkake Tears’, ‘Gangbang at the Old Folks Home’ en ‘You're Beautiful When You Don’t Talk’ zal de L.A. glamrockband Steel Panther niet heel snel de Nobelprijs voor de Literatuur winnen, noch uitgenodigd worden op een jubileumfeestje van feministisch maandblad Opzij. Dat de band in barre woke-tijden van #metoo toch wegkomt met zoveel ogenschijnlijke vrouwonvriendelijke lompheid is omdat de meeste vrouwen de Dikke Knipoog (en de zelfspot) van de band heel goed snappen. Niet voor niets staan de fans (“Fanthers”) massaal in de rij om tijdens een show topless op het podium te komen dansen op Mötley Crüe-fähige meezingrocksongs annex publieksfavorieten zoals ’17 Girls In A Row’.

STEELPANTHER Scream 1 22Photobydavejackson 990514000004513C

Foto's: Dave Jackson

“Het nieuwe nummer en de video zijn tevens de aankondiging van een ‘openbare dienst’”, legt Stix Zadinia uit. “Al tientallen jaren vragen mensen Steel Panther om advies over leven, liefde en het nastreven van geluk. 'Never Too Late' is een herinnering om het nooit op te geven, je hart te volgen, je dromen te realiseren, je uitdagingen te overwinnen, door de ruwe zeeën te navigeren, naar sterren te reiken en elk ander cliché dat je in je zak hebt. Kortom, we zeggen dat het is nooit te laat om vanavond wat pu**y te krijgen.”

The 1987 Pedal

Attachment Steel Panther 1987 Distortion Pedal

Daarnaast lanceren frontman Michael Starr, gitarist Satchel, drummer Stix Zadinia en de nieuwe bassist Joe "Spyder" Lester (de vervanger van Lexxi Foxx die de band vorig jaar verliet) ook meteen hun nieuwe distortion pedal ‘The 1987 Pedal’ die qua look & feel volledig past bij hun eerdere modellen ‘Poontang Boomerang’, ‘Pussy Melter’ (beiden uitverkocht en niet meer verkrijgbaar) en ‘Butthole Burner’.

Nieuwe bassist

STEELPANTHER Scream 2 22Photobydavejackson 990000000004513C

Spyder (tweede van links op de foto) en de andere jongens van STEEL PANTHER kennen elkaar al tientallen jaren, maar het was pas in 2018 dat Spyder zijn eerste liveshows met de band deed. Ze wisten toen niet dat die shows een prelude zouden zijn van wat het lot in petto had voor hun gezamenlijke toekomst. In 2021 zat de band in een lastig parket nadat Foxx het voor bekeken hield, ze hadden een nieuwe bassist nodig. Een uitgebreide zoektocht leverde veel inzendingen op en fans werden getrakteerd op een verscheidenheid aan bassisten op verschillende tours. De band had zelfs een paar bekende bassisten overwogen om de leegte te vullen. Tijdens de vijf weken durende Europese tournee in de zomer van 2022 werd het de jongens duidelijk dat de line-up met Spyder niet te stoppen was. Nog een paar maanden samen touren hebben de nieuwe line-up geperfectioneerd en ondertussen, dixit de band, ‘weet iedereen die ons recent heeft gezien dat Spyder de perfecte toevoeging is voor STEEL PANTHER.’

Tracklist

Smallsteel Panther On The Prowl 990000028A04513c
 1. Never Too Late (To Get Some Pu**y Tonight)
 2. Friends With Benefits
 3. On Your Instagram
 4. Put My Money Where Your Mouth Is
 5. 1987
 6. Teleporter
 7. Is My D**k Enough (feat. Dweezil Zappa)
 8. Magical Vagina
 9. All That And More
 10. One Pump Chump
 11. Pornstar
 12. Ain’t Dead Yet
 13. Sleeping On The Rollaway

'On The Prowl' zal digitaal en op CD, op cassette en in twee verschillende kleurenvarianten vinyl worden uitgebracht. De paars/blauw gemarmerde variant is algemeen verkrijgbaar, de roze/paars gemarmerde wordt gesigneerd en is slechts in beperkte oplage beschikbaar. Op alle versies staat het volledige, 13 nummers tellende album.

Vooraf bestellen kan HIER.