... / Story's / Actueel / STEVE VAI's nieuwste album 'Inviolate' nu uit - Speciale edities volgen op 18 maart 2022
Actueel

STEVE VAI's nieuwste album 'Inviolate' nu uit - Speciale edities volgen op 18 maart 2022

In de loop van een carrière van meer dan veertig jaar heeft STEVE VAI routinematig wat schandalig onmogelijk leek omgevormd tot iets heel, heel goeds... en nog steeds behoorlijk schandalig. Vanaf zijn dagen als Frank Zappa's ‘stuntgitarist’ tot zijn meer recente uitgebreide en verkennende solowerk, heeft Vai voortdurend de noties van traditioneel gitaarspel en compositie ter discussie gesteld - en meer dan eens heeft hij zelfs het instrument helemaal opnieuw uitgevonden.

VAI's nieuwste en tiende soloalbum ‘Inviolate’ is een opus van negen nummers dat inderdaad de grenzen van instrumentale gitaarmuziek verlegt. Deze keer heeft VAI letterlijk niet alleen een nieuwe gitaar uitgevonden, maar ook een nieuwe gitaarspeeltechniek.

Vai 1

Het instrument dat je op de albumhoes ziet? Het is 100% echt. Het heet de Hydra, en wordt gespeeld op de hypnotiserende opener van het album, 'Teeth of the Hydra'. Maar om de Hydra slechts een gitaar te noemen, is het instrument fel onderwaarderen en tekortdoen. Gebouwd in samenwerking met de ontwerpers van Hoshino en gebaseerd op een ‘steampunk motief’ idee van VAI zelf, is de Hydra een beest van een instrument - een eenvormig wezen met twee koppen en drie nekken.

Nu verkrijgbaar

Digi-sleeve cd

Exclusief nieuw T-shirt, verkrijgbaar in de maten M tot XXL. Haal het samen met vinylplaat of cd.

Uit op 18 maart 2022

Zwart vinyl zwart

Goud/rood gemarmerd vinyl - gelimiteerde editie van 1000 exemplaren wereldwijd.

Steve Vai Inviolate cd 2022 Steve Vai Inviolate T Shirt 2022 Steve Vai Inviolate zwart vinyl 2022 Steve Vai Inviolate goud/rood vinyl 2022