... / Story's / Actueel / SYMPHONITY brengt in mei 2022 hun nieuwe studioalbum 'Marco Polo: The Metal Soundtrack' uit
Actueel

SYMPHONITY brengt in mei 2022 hun nieuwe studioalbum 'Marco Polo: The Metal Soundtrack' uit

De internationale symfonische en epische power metalband SYMPHONITY kondigt hun derde studioalbum 'Marco Polo: The Metal Soundtrack' aan, dat op 20 mei 2022 wordt uitgebracht via Limb Music.

Symphonity Marco Polo

Deze nieuwe conceptuele plaat vertelt het levensverhaal van Marco Polo en werd gemixt en gemasterd in de beroemde Finnvox Studios door Mikko Karmila en Mika Jusilla, in hun vakgebied toch wel enkele van de meest ervaren mannen die met grote namen als Nightwish, Stratovarius en Children Of Bodom hebben gewerkt. De eerste single ‘Marco Polo Part 3: The Plague’ verscheen op 10 maart 2022 als digitale streaming en is HIER te vinden. De songtekst video voor dit nummer wordt vandaag uitgebracht.

Symphonity Marco Polo The Metal Soundtrack

Libor Křivák, de hoofdcomponist en gitarist van de band zegt: "Het nieuwe album is zoiets als een soundtrack van het leven van de Venetiaanse koopman Marco Polo, wiens reizen naar het Verre Oosten legendarisch werden. Muzikaal gezien is het ons hardste, snelste en meest symfonische album tot nu toe, bovendien is het gekruid met veel etnische instrumenten uit het Midden- en Verre Oosten die elk van de nummers een specifiek geluid geven. Aan de andere kant staan ​​er ook wat ballads op het album, dus als geheel klinkt het evenwichtig en kleurrijk."

Er zijn enkele speciale gasten die aan het album hebben meegewerkt, zoals Marek ‘Ashok’ Šmerda (Cradle Of Filth), Herbie Langhans (Avantasia, Firewind), Jana Hrochová (National Theatre Brno) en Billy Jeffs (Memories Of Old).

De hoes is gemaakt door de beroemde fantasiekunstenaar Dušan Marković (Dragony, FireWölfe, A Sound Of Thunder, Death Dealer).