... / Story's / Actueel / THE MAGUS kondigt strikt gelimiteerde boxset van debuutalbum ‘βυσσοδομώντας’ aan
Actueel

Updated 24/05/2023

Actueel

THE MAGUS kondigt strikt gelimiteerde boxset van debuutalbum ‘βυσσοδομώντας’ aan

Eerder raakte al bekend dat THE MAGUS, de in 2022 opgerichte band van en met Magus Wampyr Daoloth (ex-Necromantia, ex-Rotting Christ), hun debuutalbum ‘βυσσοδομώντας’ (lees als ‘vyssodomóntas’) op 31 oktober 2023 uitbrengen via The Circle Music records. Om dat heuglijke feit extra in de verf te zetten, kunnen fans vanaf vandaag een strikt gelimiteerde boxset (slechts 130 exemplaren beschikbaar) van de plaat bestellen.

The Magus Βυσσοδομώντας Coverartwork

Over het debuutalbum vertelt THE MAGUS: "Dit is het meest organische album dat ik ooit heb gemaakt. Al mijn black metalinvloeden hebben naar een werkelijk gruwelijke, nachtmerrieachtige weg geleid. Donkere melodieën verenigen zich met koortsige werelden om vervolgens majestueuze, aristocratische verschrikkingen te baren. We hadden het genoegen om samen te werken met artiesten als KING DUDE, IDVex (1/2 SOUTHERN NORTH) en Hel Pyre (W.E.B.) als gastvocalisten om de sfeer en de rituele delen van de muziek te versterken. Het is ook de eerste keer dat ik gebruik heb gemaakt van live koor gearrangeerd door Christos Antoniou (SEPTIC FLESH). De opnames vonden plaats in de PENTAGRAM studio met George Emmanuel (LUCIFER'S CHILD) achter de mengtafel en de productie.”

Esoterische herinterpretatie

The Magus Box

“We hebben besloten om de PRE-ORDER voor de Limited Box te openen vóór elk ander formaat”, geeft The Magus ons mee. “Dat is mijn persoonlijke beslissing, omdat de release voor mij om een paar redenen bijzonder is. Niet alleen is het exclusieve artwork een esoterische herinterpretatie van het 'Serptagram' van niemand minder dan Zbigniew M. Bielak, het schilderij op het doek, dat de aartsengel Lucifer in Byzantijnse hagiografische stijl voorstelt, is van de hand van de bekende striptekenaar Malk Giamalakis Nikos! Beide grote kunstenaars zijn fans van de muziek van NECROMANTIA en het was dan ook een grote eer om met hen beiden samen te werken. Last, but certainly not least; deze box is ook strikt gelimiteerd tot 130 exemplaren! Ik wil onze echte fans de kans geven om dit als eerste te kunnen bemachtigen!"

Over THE MAGUS

In 1989 richtte The Magus (zang, gitaren, keyboards) samen met Baron Blood (bas) NECROMANTIA op. De muziek van de band werd gekenmerkt door een mix van black en death metal met elementen van Griekse volksmuziek en klassieke muziek. In de loop der jaren onderging Necromantia verschillende bezettingswisselingen, maar de band bleef albums uitbrengen en touren, en werd één van de meest gerespecteerde en invloedrijke black metalbands uit Griekenland!

Na de tragische dood van Baron Blood in 2019 besloot The Magus samen met de release van hun laatste album ‘To The Depths We Descend’ om Necromantia te ontbinden. Maar de persoonlijke muzikale en mystieke reis van The Magus stopte hier niet. De innerlijke ‘zwarte vlam’ die The Magus aanspoort om donkere en extreme kunst te creëren door middel van muziek en teksten, bleef branden.

In de zomer van 2022 startte The Magus een nieuw muzikaal project dat hij simpelweg (en toepasselijk) THE MAGUS doopte. Oudgedienden El (Soulskinner, Zaratus, Thou Art Lord, Principality of Hell etc) op gitaren en Maelstrom (Necromantia, Yoth Iria, Thou Art Lord, Principality of Hell) op drums sloten zich aan en werkten mee aan het debuutalbum.

The Magus Bandpicture

THE MAGUS - Foto: Stella Mouzi

Tracklist ‘βυσσοδομώντας’

  1. This is My Church
  2. The Fall of Man
  3. ux Tenebrarum
  4. ΒΥΣΣΟΔΟΜΩΝΤΑΣ
  5. Idolatrous Discord
  6. Ama Lilith
  7. Negative Renaissance
  8. The Peacock King
  9. Give the Devil his due: The story