... / Story's / Actueel / THROUGH THE VOID ventileert alledaags ongenoegen met tweede EP
Actueel

THROUGH THE VOID ventileert alledaags ongenoegen met tweede EP

Op 25 mei 2022 mogen nu-metalliefhebbers zich opmaken voor de release van de tweede EP van de Belgische band THROUGH THE VOID. Met 'Life Is Cancelled’ combineert de nu-metalband het beste van de 90’s met een eigentijdse toets. ‘Answer’ is de eerste single van de nieuwe plaat.

Band Photo TTV

“Onze nummers getuigen van rauwe energie en zijn gecreëerd voor live-optredens en worden nog beter ervaren in de pit”, luidt het in een statement van de band. “Onze invloeden zijn Linkin Park en Slipknot, gekoppeld aan de energie van While She Sleeps. Onze teksten weerspiegelen wat ons omringt, het alledaagse onbehagen dat voortkomt uit de peilloze diepte tussen wat goed is en wat de wereld vandaag doormaakt. Maar ze dragen ook altijd de hoop en kracht in zich die we nodig hebben om door deze leegte heen te komen.”

Answer

Artwork Answer

‘Answer’ is de eerste single van de nieuwe EP. “Het nummer begint met het geluid van een hoestende man, moe van de dagelijkse strijd die hij moet voeren tegen de onzinnige verwachtingen die de samenleving van hem heeft. Een welgemeende ‘Oh shit’ later weerklinkt de hoofdriff van het nummer: een pittige gitaarlijn die iedereen in de pit doet springen en energie geeft aan de luisteraar, precies dezelfde energie die onze held al zo lang koestert. De song omvat de perfecte rap-scream-mix die ons na aan het hart ligt, net zoals de meesters van Linkin Park dat doen. De tekst gaat over het besef waar velen van ons toe zijn gekomen zijn: ons hele leven is ons verteld een ​​opleiding te volgen, dubbel zo hard te werken, nooit dingen als vanzelfsprekend aan te nemen en waard te zijn wat we willen. Terwijl het leven uiteindelijk net zo shitty is als we vreesden dat het zou zijn, met klootzakken die de wereld besturen en winst meer wordt gewaardeerd dan het leven zelf.”

Life Is Cancelled

Front Cover EP Life Is Cancelled

Tracklist

I. Denied

II. Answer

III. Enter

IV. Believe

 

'Life Is Cancelled’ verschijnt op 25 mei 2022. De EP zal zowel digitaal als op cd beschikbaar zijn.