... / Story's / Actueel / TROLLER kondigt debuutalbum ‘Drain’ voor Relapse aan
Actueel

Updated 28/03/2023

Actueel

TROLLER kondigt debuutalbum ‘Drain’ voor Relapse aan

Het uit Austin afkomstige powertrio TROLLER combineert een fuzz basgitaar met zware analoge elektronica, gebaseerd op een filmisch geluidsontwerp en sudderend exorcisme op hun acht nummers tellende debuut voor Relapse.

Troller - Foto: Essentials Creative

Onder leiding van bassist en zanger Amber Star-Goers, bestaat de line-up verder uit synthesizer en ritmeprogrammeur Adam Jones (van S U R V I V E), en gitarist en ingenieur Justin Star-Goers die samen hun zwaarste en meest spookachtige stromingen kanaliseren in beschadigde volksliederen van gewonde grootsheid.

Ondanks de elektronische onderbouw bij TROLLER bruist ‘Drain’ van de textuur en onrust van live optredens. Opmerkelijke tracks als ‘Out Back’ en ‘Rat Nest’ drijven schimmig en grensoverschrijdend, als fakkelsongs op een rivier uit de onderwereld, terwijl 'Lust In Us’ en het titelnummer kantelen en wankelen in en neerwaartse loutering van besmeurde synthesizerklanken, geschroefde drummachines en een gebroken gitaar. Amber Star-Goers hanteert haar stem als een heilig wapen, afwisselend etherisch, erotisch en demonisch. Instrumentaal haalt Jones een scala aan technieken aan om hun ceremoniële geluid te bereiken - van chromatische toonladders tot verschuivende toetsen tot de gebeeldhouwde lage tonen van een rapproductie - maar het is de integratie van zoveel ongelijksoortige elementen die de composities en de groep tot een niveau op zichzelf verheffen.

Troller Drain cover Nina Hawkins

‘Drain’ is zowel het geluid van eindtijden als van een nieuw begin. Een multidimensionale versterkeraanbidding getint met de vlekken van witch house, gothic pop en industriële shoegaze.

‘Drain’ komt uit op 26 mei 2023 op elpee, cd, cassette en digitaal via Relapse Records. Fysieke exemplaren in voorverkoop zijn HIER beschikbaar. Digitale downloads en streaming HIER.