... / Story's / Actueel / U.D.O. tekent bij Atomic Fire Records en kondigt speciale albumrelease aan voor de lente van 2022
Actueel

Updated 22/12/2021

Actueel

U.D.O. tekent bij Atomic Fire Records en kondigt speciale albumrelease aan voor de lente van 2022

Het Duitse heavy metalicoon Udo Dirkschneider wordt op 6 april 2022 70 jaar. Hij is één van de beslissende personages die het genre in de loop van ongeveer vijf decennia hebben vormgegeven. Oorspronkelijk wereldberoemd geworden als een van de oprichters van Accept, blijft hij zijn internationale successen gestaag uitbreiden met zijn U.D.O. en Dirkschneider outfits. Udo is zichzelf door de jaren heen trouw gebleven en heeft nu besloten dat het tijd is voor een nieuwe verandering in zijn carrière: vandaag kondigt U.D.O. zijn officiële ondertekening aan bij Atomic Fire Records.

U.D.O. Signing - Foto: Thomas “Zwini” Zwirner

Na twee decennia verlaat Dirkschneider AFM Records en verandert hij van label. Geen gemakkelijke beslissing en Udo wil Jochen Richert en zijn team nog eens oprecht bedanken voor de jarenlange zeer vertrouwende en persoonlijke samenwerking. 

Toen de kans zich voordeed om met het nieuw opgerichte Atomic Fire Records een nieuwe weg in te slaan en nieuwe inspiratie op te doen, heeft hij die meteen gegrepen. 'De kans om te werken met een nationaal en internationaal ervaren en succesvol team bestaande uit vrienden en jarenlange metgezellen was te verleidelijk', klinkt het.

Het team en het concept evenals de professionele opzet van Atomic Fire Records wereldwijd hebben hem overtuigd. Udo kijkt zeer optimistisch en gelukkig naar de toekomst en een samenwerking met Markus Wosgien, Markus Staiger en Florian Milz en hun team.

Meer details over wat er achter het aanstaande opus van Udo Dirkschneider schuilgaat, zullen in de nabije toekomst worden onthuld.