... / Story's / Actueel / WOMEN ROCK! BELGIAN JASPER (vanuit Toronto) op de bres voor vrouwen in metal
Actueel

Updated 05/04/2022

Actueel

WOMEN ROCK! BELGIAN JASPER (vanuit Toronto) op de bres voor vrouwen in metal

Onder de noemer WOMEN ROCK! stampte Jasper De Man, woonachtig in het Canadese Toronto, een project uit de grond dat een ode brengt aan vrouwen in metal. Naar aanleiding van de Internationale Vrouwendag lanceerde BELGIAN JASPER op zijn YouTube-kanaal een panel met vrouwelijke metalsterren die vertellen over hun wedervaren in de metalscene en advies geven. 16 vrouwelijke metalartiesten namen voor het project ook een cover op van Dio's ‘We Rock’.

WOMEN ROCK! heeft als doel mannen en vrouwen van alle leeftijden en achtergronden te inspireren door problemen te bespreken, advies te delen en samen ervaringen te vieren. In het project delen de Italiaanse ster Mariangela Demurtas (zangeres van Tristania & Ardours) en haar collega's hun persoonlijke ervaringen als vrouw in een door mannen gedomineerde industrie. "Er werd mij verteld dat ik me op bepaalde manieren moest gedragen die erg ongemakkelijk waren, alleen maar om meer platen te verkopen", vertelt Mariangela. "Ik ben erg blij dat we hebben geleerd dat we gewoon ‘Nee!’ kunnen zeggen." Verschillende dames kregen zelfs te horen dat ze geen plaats hebben in metal. "Wie heeft er eigenlijk een definitie van metal geschreven?", vraagt Lena Scissorhands (Infected Rain). "Te horen krijgen dat je er niet thuishoort, is het ergste om te horen."

Check de video HIER.

Vrouwen rocken!

Woma Rock 2

Op het Belgian Jasper Youtube Channel vertellen vrouwen over het overwinnen van problemen en geven ze advies aan nieuwe artiesten om de wereld te laten zien hoeveel vrouwen rocken! “Ik ben vereerd om deel uit te maken van dit project met geweldige vrouwen”, geeft ook Hel Pyre (W.E.B., Afterblood & King Diamond) aan.

Aan WOMEN ROCK! werken volgende dames mee:

Alexis Moore (Tall Dark Whimsey, Alum Occulta), Britta Görtz (Hiraes), Callysta Van Niekerk (Posthumous), Deborah Levine (Lady Beast), Hel Pyre (W.E.B., Afterblood, King Diamond), Holly Royle (Disconnected Souls), Isabel Santoro (solo artist), Kalonica Nicx (solo artist), Karmen Klinc (Hellcats, Venus 5, Rock Partyzani), Leila Abdul-Rauf (Vastum, Cardinal Wyrm, Ionophore), Lena Scissorhands (Infected Rain), Mariangela Demurtas (Tristania), Marion Bascoul (Aephanemer), Noora Louhimo (Battle Beast, Pentakill), Ofilia (Arshenic), Roushan Van Niekerk (Riddlebreak), Starse3d (solo artist), Sylvaine (solo artist), Tiffany Xtine Beamer (Rebel Queens) en Viktorie Surmøvá (Surma)Changes).

Een tweede project dit jaar is de (toepasselijke) cover van Dio's ‘We Rock’ (zie onder) waar niet minder dan 16 vrouwelijke metalartiesten aan meewerkten.

After movie Alcatraz

Jasper mag dan al sinds 2012 in Toronto wonen, hij komt regelmatig terug naar België om de metalsfeer in zijn geboorteland op te snuiven. In augustus 2021 was hij nog te gast op het Alcatraz festival en maakte daar een toffe AFTER MOVIE over.

Op zijn eigen YouTube-kanaal post Belgian Jasper ook regelmatig andere nieuwe video’s en interviews. Abonneren kan HIER