... / Story's / Actueel / Zwitserse melodieuze death metal outfit SOULLINE is terug met nieuw album ‘Screaming Eyes’
Actueel

Zwitserse melodieuze death metal outfit SOULLINE is terug met nieuw album ‘Screaming Eyes’

De ogen zijn de vensters van de ziel, zeggen ze. En de metal soul van deze plaat schreeuwt heel luid. Het is een kreet om wraak, maar ook om opnieuw voluit te leven Het vertelt over een gewoon mens op het diepste punt van zijn bestaan, een schimmig deel ​​dat hij accepteerde, begreep en waar hij nu tegen vecht. En juist het besluit om weer op te staan ​​is te definiëren als heroïsch.

Soulline 2021

‘Screaming Eyes’ is een reis zij aan zij met al die mensen die moe zijn van het lijden en zich slecht voelen, en die besluiten te reageren en weer te gaan leven door de bronnen in zichzelf te vinden. De volgorde van de nummers valt samen met het heroïsche pad van de luisteraar: met de opening van ‘Your Death (Is My Life)’ wordt de ‘vraatzuchtige worm’ van binnenuit gedood. Het is een opener die het verleden op de schop gooit en de wil om te vechten toont.

Het epische ‘Dragonfly’ op zijn beurt valt samen met het hoogtepunt van het album: het moment waarop onze held wordt aangespoord om op te staan, alle kracht in zijn bezit te nemen en te handelen om te profiteren van zijn nieuwe leven, nu lichter om dragen omdat de dode gewichten er niet meer zijn.

Het verlangen naar wraak is sterk, maar het is ook gemakkelijk om terug te vallen in de afgrond. Een seconde is genoeg om alle inspanningen te wissen. Men moet vertrouwen hebben en het is belangrijk om zwakheden te begrijpen. ‘Against Myself’ is een duistere en krachtige reflectie over de eeuwige strijd tussen engel en duivel: ‘Geef ik op of vecht ik terug?’

Soulline Screaming Eyes

Volgens hun traditie probeert SOULLINE tijdens het componeren altijd iets nieuws aan hun geluid toe te voegen. In vergelijking met zijn voorgangers nam de band meer tijd voor deze albumproductie. Sommige nummers hebben ze zelfs meerdere keren op verschillende manieren opgenomen totdat ze de beste oplossing hadden gevonden. Dus op de een of andere manier hielp de pandemie (die hen van het podium hield) de band om misschien wel hun beste album te maken. Na het mixen van de laatste drie albums in Zweden, besloot SOULLINE dit keer in Zwitserland te blijven en met V.O. Pulver (Destruction, Pro-Pain, Nervosa) aan de slag te gaan wat de juiste keuze bleek te zijn.