... / Story's / Concerten / BIZKIT PARK viert tiende verjaardag met groots concert in AB
Concerten

Updated 06/03/2024

Concerten

BIZKIT PARK viert tiende verjaardag met groots concert in AB

Bizkit Park + Mantah -1 maart 2024 - Ancienne Belgique, Brussel

Hè hè, wie had dat kunnen denken? Het coverproject genaamd Bizkit Park, dat een tribute aan het door vele betweters gehaatte nu metal-genre brengt, celebreert in 2024 zijn tiende verjaardag en plande ter ere daarvan een groots optreden in de Ancienne Belgique. Zonder veel moeite verkocht de Brusselse rocktempel maanden op voorhand uit en daagde een gevarieerd publiek (oudere jeugd quoi) op dat zin had om mee te vieren. De West-Vlamingen van Mantah kregen het voorrecht om de festiviteiten op gang te trekken. Degenen die denken dat nu metal, waarin scherpe gitaarriffs gekoppeld zijn aan pompende lage bassen en hiphop-invloeden, dood en begraven is … you better think twice.

Tekst: Erik Spruyt – Foto’s: Bart Van Gheluwe

 

Mantah

En opwarmen deed MANTAH (8) met verve. Voorzien van een uitstekende beukende geluidsbalans smeten de heren (die onder andere een muzikaal verleden hebben in Spoil Engine, Fields Of Troy, Lethal Injury en Diecast Unit) zich met enthousiasme op hun taak. De songs van de debuutschijf ‘Evoke’ ademen nu metal zoals in de hoogdagen van Korn en Linkin Park. Het halfuur speeltijd was een uitstekende gymnastiekoefening om de spieren los te maken, de hoofden los te schudden en de beentjes in de lucht te gooien. Zelfs een wall of death met opening van het podium tot de P.A. achteraan de zaal kon rekenen op medewerking van het reeds talrijk opgekomen publiek.

BP FR

Na een pronkerige Star Wars-intro en met een hele grote banner op de achtergrond kwam het vijftal van BIZKIT PARK (9) in hun typerende Adidas-trainingpakjes het podium op. Het was de start van een meer dan anderhalf uur durende rollercoasterrit, waarin de ene nu metal-klassieker aan de andere werd aaneengeschakeld en er amper een rustpunt in de set was, of het moeten de twee gedurfde edoch minder geslaagde interpretaties van Justin Timberlake’s ‘Cry Me A River’ en Natasha Bedingfield’s ‘Unwritten’ zijn geweest. Voorts was het een feestje alsof het 1999 was, toen nu metal een hoogconjunctuur beleefde.

Bizkit Park B

Bands zoals Linkin Park, Korn, Slipknot, Limp Bizkit, System Of A Down, Deftones, P.O.D., Disturbed, Papa Roach, Drowning Pool en tijdsgenoten zoals bijvoorbeeld Guano Apes en Crazy Town passeerden de revue. Allemaal gekende songs die uitnodigden tot meebrullen en dus leek het bij momenten wel een karaoke-sessie in de AB. Ook mocht een mega wall of death niet ontbreken, toepasselijk bij ‘Break Stuff’ van Limp Bizkit. Bij het afscheid nemen werden er mooie gepersonaliseerde drinkbussen van Bizkit Park in het publiek gesmeten, een hebbeding.

Bizkit Park viert nog de rest van het jaar door hun tienjarig jubileum, onder meer met een optreden tijdens Alcatraz 2024.

Bizkit Park 1 Bizkit Park 2 Bizkit Park 3 Bizkit Park 4 Bizkit Park 5 Mantah 1