... / Story's / Concerten / Elfde editie ‘REMEMBER PHIL & GARY’ in februari 2023 in Culemborg en in Weert
Concerten

Wim Vander Haegen

15/11/2022

Updated 16/11/2022

Updated 16/11/2022

Concerten

Elfde editie ‘REMEMBER PHIL & GARY’ in februari 2023 in Culemborg en in Weert

Nadat de jubileumedities na uitstel door corona-maatregelen dit jaar in september plaatsvonden, keert REMEMBER PHIL & GARY voor de elfde editie terug naar de vertrouwde plek op de kalender: het weekend van 3 en 4 februari 2023 zal weer in het teken staan van Phil Lynott, Gary Moore en Thin Lizzy.

Remember Phil And Gary Facebook 2023

Het evenement REMEMBER PHIL & GARY is in 2012 opgezet door Peter Vleeshouwers als eerbetoon aan zanger/bassist Phil Lynott en vanaf 2013 ook aan meestergitarist Gary Moore. Beide Ierse muzikanten lieten een enorme erfenis aan tijdloze muziek na (met Thin Lizzy, maar ook solo) die miljoenen mensen over de hele wereld heeft geïnspireerd en dat nog steeds doet.

Twee topbands

Thin Lizzy Sessions

Om de muzikale erfenissen van beide legendes te eren staan er in Culemborg en Weert twee geweldige bands op het podium. Allereerst is dat THIN LIZZY SESSIONS, een Thin Lizzy coverband rond meestergitarist en -songwriter Mick Hup (onder meer bekend van de band Definition of Madmen en zijn eigen soloproject Chemical Butterfly). THIN LIZZY SESSIONS was in 2022 tijdens Remember Phil & Gary alleen in Culemborg te zien, maar zal de komende editie op beide locaties laten zien wat ze kunnen. Verwacht een Thin Lizzy set met verschillende tracks die al even niet meer live te horen zijn geweest.

Gary Moore Tribute Band Shoot Rob Sneltjes (4)

De tweede band die (ook beide avonden) te zien zal zijn is, op veler verzoek, de GARY MOORE TRIBUTE BAND. Deze mannen rondom snarenwonder Marcel Coenen (o.a. Ayreon) waren al eerder te gast tijdens het event, dus we weten dat ze de zaal compleet op de kop kunnen zetten. Coenen en zijn collega’s zullen Gary Moore weer helemaal in de spotlights zetten en daarbij zijn hele oeuvre belichten.

Twee avonden

Net als de vorige drie edities zijn er ook nu weer twee REMEMBER PHIL & GARY avonden. Elke van de twee locaties heeft zo zijn eigen sfeer. De altijd bomvolle Bosuil in Weert staat garant voor een groot muzikaal feest. Dit jaar kan er gelukkig ook weer in het midden van het land genoten worden van de muziek van Thin Lizzy en Gary Moore. In de prachtige, direct aan het station gelegen locatie de Gelderlandfabriek in Culemborg kan bovendien voor aanvang genoten worden van een heerlijk diner en/of een bijzonder glas bier of whiskey.

(Early Bird) kaartverkoop

De kaartenverkoop begint binnenkort via (o.a.) de websites van de zalen: www.debosuil.nl en www.degelderlandfabriek.nl. Voor de vroege vogels is er (tijdelijk!) een speciale Early Bird ticket beschikbaar.