... / Story's / Concerten / HEIDEROOSJES + BOSKAT @ Trix, Antwerpen
Concerten

Updated 27/12/2022

Concerten

HEIDEROOSJES + BOSKAT @ Trix, Antwerpen

23 december 2022 - Trix, Antwerpen

Het bordje ‘Uitverkocht’ hing al een tijdje op de affiche van één van de laatste rockoptredens van formaat in België wat het jaar 2022 betreft. Een uur voor de show zat er al behoorlijk wat volk in de bar rechtover zaal Trix, voornamelijk veertigers en vijftigers. En prille tieners die de veertigers en vijftigers vergezelden uitgedost in rode T-shirts bedrukt met de tekst “I’m not deaf, I’m just ignoring you”, dé klassieke tee van de HEIDEROOSJES die hier 2022 op vlak van shows afsloten.

Tekst en foto’s: Hughes Vanhoucke  

F Boskat @ Trix 23.12.2022 5

BOSKAT opende om klokslag 20.00 u de show. Het Antwerpse duo, bestaande uit twee late twintigers, bestormde het podium uitgedost in witte rally pakken. De uitverkochte zaal werd getrakteerd op frisse alternatieve rock door de boskatten met behoorlijk wat zin voor humor. Echt wel een leuke set van een dik half uur en een prima opwarmer met dito alternatieve rock vol power.

F 1 Heideroosjes @ Trix 23.12.2022 3

Na een pauze van bijna een half uur was de tijd rijp voor de hoofdgast van de avond. Op de eerste rij stonden minstens 10 fans met het klassieke rode T-shirt die we twee uur eerder al gezien hadden in de bar. ‘Kung Fu’ bestond in 2022 een kwarteeuw en het was dan ook met een eerste track uit het meest gevierde album van het kwartet uit Horst, ‘Bereik-bar-baar’, dat de show werd aangevat. De relatief korte punkrocknummers werden aan pijlsnel tempo aan elkaar geregen met bindteksten van Marco Roelofs in zijn eigen stijl. Een aantal keer mocht de bassist met gek pak ook het publiek toespreken.

F4 Heideroosjes @ Trix 23.12.2022 1

Twee nummers in de set verwezen naar het recente verleden: ‘2020 De Tering!’ over de pandemie en de beslommeringen errond die volgens de frontman ook op 2022 konden toegepast worden en ‘Regular Day In Bosnia’ uit ondertussen ver vervlogen tijden. Bosnië werd op het einde vervangen door Oekraïne. Verder kregen we heel wat bekende nummers waarvan ‘Damclub Hooligan’ zonder twijfel het hevigst werd gevierd door de voltallig aanwezige massa.  Op vraag van Marco Roelofs kregen we ook een circle pit bij ‘Fistfull of Ideals’. Poetin werd ook gevierd met ‘Val Maar Dood’.

Na goed anderhalf uur zat de show van HEIDEROOSJES erop. De meeste aanwezigen konden huiswaarts terugkeren met een goed gevoel na een leuke set punkrock en zich klaarmaken voor de feestdis van Kerstavond.

Boskat 1 Boskat 2 Heideroosjes 1 Heideroosjes 2 Heideroosjes 3 Heideroosjes 4 Heideroosjes 5 Heideroosjes 6 Heideroosjes 7