... / Story's / Concerten / HEILUNG brengt 'Dreki Ferdhast' tour naar Lotto Arena
Concerten

Updated 20/02/2024

Concerten

HEILUNG brengt 'Dreki Ferdhast' tour naar Lotto Arena

Klaar om helemaal meegezogen te worden in een mysterieuze sfeer? De neofolkgroep HEILUNG zakt op zondag 15 september 2024 af naar de Lotto Arena in Antwerpen met hun 'Dreki Ferdhast' tour.

HEILUNG PRESSPHOTO

Al sinds hun oprichting in 2015 probeert het geheimzinnige collectief HEILUNG mensen mee te nemen op een melodieuze reis naar het verleden met hun unieke en mysterieuze muziek. In hun eerdere albums of hoofdstukken, zoals zij het noemen, stond steeds het prehistorische noorden van Europa centraal. Met hun in 2022 verschenen derde hoofdstuk 'Drif' verkennen ze drie andere grote primitieve beschavingen buiten Europa. "Met het zingen van deze oerliederen willen we hulde brengen aan deze oude culturen, opnieuw contact maken met het begin en ons herinneren dat we allemaal verbonden zijn en elkaar inspireren", aldus de band.  

De kracht van eenheid

Heilung

Hun jongste album 'Drift' (2022) slaat niet alleen een brug tussen de geschiedenis en hedendaagse samenleving, maar is ook een statement van de kracht van eenheid. Een optreden van Heilung is een ritueel van samenhorigheid, een ceremonie die je sowieso eens moet meemaken.

 

Tickets voor het concert in de Lotto Arena zijn beschikbaar vanaf donderdag 22 februari om 10.00 u via livenation.be.

Per ticket gaat €1 naar Savage Lands voor het planten van bomen.