... / Story's / Concerten / FISH speelt in La Madeleine en Trix tijdens afscheidstournee
Concerten

Updated 21/02/2024

Concerten

FISH speelt in La Madeleine en Trix tijdens afscheidstournee

Eerder brachten we al het nieuws over de ‘Road To The Isles 2024-2025’ afscheidstournee van de iconische Schotse zanger-songwriter-muzikant FISH met een aantal tussenstops in Nederland. Shows die in spoedtempo uitverkocht raakten. Belgische fans bleven op hun honger zitten, maar daar komt nu een einde aan! Vandaag werd bekendgemaakt dat er dit najaar ook twee afscheidsshows in Brussel en Antwerpen op de planning staan.

Derek William Dick uit Edinburgh werd bekend als zanger en songschrijver Fish van de neo-progressieve rockgroep Marillion. Hiermee schreef hij in de jaren tachtig geschiedenis, getuige het megasucces van de nummers ‘Kayleigh’ en ‘Lavender’. Samen maakten ze er zeven intense jaren van, waarin de boomlange Schot vaak zware en complexe teksten vol symbolen en beeldspraak schreef. Dat zou later on zijn solocarrière een constante blijven, ook al begon hij zich meer op folk- en popnummers toe te leggen.

Ideale line-up

Bwfpbi9pbwcvmwi2yta5njgucg5nlxdlyi5wbmc=

Heel wat jaren en albums later start Fish nu aan zijn ‘Road To The Isles 2024-2025’ afscheidstournee. Na vijf uitverkochte Nederlandse shows en smeekbedes van de fans voegt de iconische Schot nu ook twee Belgische concerten toe aan zijn ‘Road To The Isles 2024-2025’-tournee: op dinsdag 5 november 2024 in La Madeleine, Brussel en op woensdag 6 november in Trix, Antwerpen. Hij heeft hier voor de meest ideale band line-up samengesteld, met oude bekenden toetsenist Mickey Simmonds, gitarist Robin Boult, bassist Steve Vantsis, drummer Gavin Griffiths en achtergrondzangeres Elisabeth Troy Antwi.

De ticketverkoop voor de concerten van Fish in La Madeleine (5 november) en Trix (6 november) start op vrijdag 23 februari om 10.00 u via www.fkpscorpio.be.