... / Story's / Concerten / PAVLOV'S DOG komt met ‘Hair of the Dog Tour 2023’ naar De Roma in Antwerpen
Concerten

Updated 27/10/2022

Concerten

PAVLOV'S DOG komt met ‘Hair of the Dog Tour 2023’ naar De Roma in Antwerpen

Het Amerikaanse progrock-fenomeen PAVLOV’S DOG – beroemd en berucht door de unieke, hoge altstem van zanger David Surkamp – komt met zijn ‘Hair of the Dog Tour 2023’ naar Antwerpen. Op vrijdag 5 mei staat de band in De Roma. De ticketverkoop start vrijdag 28 oktober om 10.00 u via livenation.be en deroma.be.

IMG 4177

PAVLOV’S DOG wordt in 1973 opgericht door drummer Mike Safron, die eerder zijn strepen verdiend had bij Chuck Berry. De debuutplaat ‘Pampered Menial’ uit 1975 met de klassieker ‘Julia’ is een instant succes. Mojo Magazine zet het album gelijk in de Top 30 van belangrijkste progrock-platen aller tijden. De opvolger ‘At The Sound Of Bell’, waarvoor ze medewerking krijgen van leden van Yes, King Crimson en Roxy Music, volgt kort daarna. In die jaren trekt de band op tour met ronkende namen als Kraftwerk, Journey, Bob Seger en Nazareth. Helaas blijft de grote commerciële doorbraak uit. Tijdens de opnames van hun derde album beslissen Mike Safron, David Surkamp en co dan ook een punt te zetten achter Pavlov’s Dog.

De grote terugkeer

Pdog

Tot ze in 2004 samenkomen voor een éénmalig concert n.a.v. de 30ste verjaardag van de band en in de nasleep ervan oud werk heruitbrengen met bonusmateriaal. De progrock-wereld is dolenthousiast en begint luidop te dromen van een volwaardige terugkeer. Die lokroep beantwoordt PAVLOV’S DOG in 2010 met het album ‘Echo & Boo’. Het betekent het begin van hun grote terugkeer, met nieuwe muziek als album ‘Prodigal Dreamer’ (2018), livealbums en wereldwijde optredens. De legende leeft en gaat verder! Het concert op 5 mei 2023 is een coproductie van Live Nation en De Roma.

Tickets voor het concert zijn verkrijgbaar vanaf vrijdag 28 oktober om 10.00 u via livenation.be en deroma.be.

IMG 1863