... / Story's / Concerten / PERFECT PLAN debuteert sterk op Belgische bodem
Concerten

Updated 11/04/2023

Concerten

PERFECT PLAN debuteert sterk op Belgische bodem

9 april 2023 – Asgaard, Gent

Waar menig metalliefhebber wordt verwend met talloze concerten van zijn favoriete band is het voor de AOR- en melodic rockfan meestal zoeken naar de spreekwoordelijke naald in een hooiberg. Nochtans zijn er mede dankzij het Frontiers label nog voldoende talentvolle groepen actief in dit genre. En tevens ook promotors die het aandurven om deze ook hier te programmeren. Bijgevolg kregen we op deze zonnige zondag met het Zweedse Perfect Plan en onze eigenste All I Know een dubbel paasgeschenk aangeboden die door de vele aanwezigen in dank werd aanvaard.

Tekst en foto’s: Franky Bruyneel

AIK

Support act ALL I KNOW is voor velen misschien onbekend, toch bestaan de West-Vlamingen reeds 20 jaar en debuteerden ze in 2011 met een fel gesmaakt album. Door een gebrek aan belangstelling en diverse bezettingswissels acteerden ze helaas vele jaren op een laag pitje. Oprichter en zanger/gitarist Ward Dufraimont weigerde echter om de handdoek te gooien en herbegon vorig jaar vol goede moed met een nieuwe line-up. Een heruitgave van hun debuut (aangevuld met demo’s en bonus tracks), een nieuwe single ‘(Can’t Get You) Outta My Head’ en meerdere optredens bliezen de band nieuw leven in en intussen werken ze hard aan een nieuw mini-album. In afwachting daarvan mogen ze vanavond openen en laten zich daarbij niet onbetuigd. Vanaf opener ‘All Night Long’ hoor je een getalenteerde band die uitpakt met snedige, uptempo melodic rock. Als een volleerde frontman loodst Ward zijn troepen doorheen een set met catchy songs waaronder ‘Turn Back Time’ en ‘Bad Boy’, swingende nummers die gerust wat langer mogen duren. De zang klinkt krachtig maar dankzij de komst van nieuwe backing zangeres Veerle nu ook voller. Om de nummers wat meer kleur te geven werd ondertussen een toetsenist toegevoegd, maar die ontbreekt vanavond jammer genoeg. Enkel de gitaarwissel bij ‘Playing With Fire’ zorgt voor een kleine hapering, maar voor de rest is dit een zeer geslaagd optreden. Afgesloten wordt uiteindelijk met ‘Rain’, een klasse nummer dat in de studio een remixbehandeling kreeg van de legendarische producer Beau Hill.

Perfectplan (1)

Ook het verhaal van PERFECT PLAN is er één van doorzettingsvermogen. De Zweden debuteerden in 2018 en staan intussen na drie uitstekende releases aan de top van het melodic rockgenre. En dit is geen sinecure zeker gezien de gemiddelde leeftijd van de bandleden intussen de grens van 55 is gepasseerd. Dat hebben ze niet alleen te danken aan de sterke songs in de stijl van Europe, Treat en Survivor, maar vooral aan frontman Kent Hilli die met zijn kwalitatieve stem de katalysator vormt die het geheel naar een hoger niveau stuwt. Ook op de planken etaleert de begenadigde zanger vanavond zijn talenten waarbij hij bewijst ook live zijn mannetje te kunnen staan. De avond voordien stond dit vijftal nog in het Hamburgse Kulturpalast maar ondanks de lange rit ogen ze fris en wordt er strak en met veel enthousiasme gespeeld. Dat Hilli daarbij Gent een paar keer met ‘Brussels’ verwart, is hem vergeven. De profetische woorden van opener ‘Time For A Miracle’ is het begin van een heerlijk en sfeervol avondje melodic rock. Met een ‘best of’ van hun oeuvre krijgen we een aantrekkelijke setlist waaronder ‘Bad City Woman’, ‘Better Walk Alone’, ‘Surrender’ en ‘Heart To Stone’. Deze wordt verder aangevuld met de covers ‘Ninja’ (Europe) en het verrassende ‘Break Your Chains’ (Talisman), niet toevallig allebei landgenoten maar ook jeugdhelden. De meezinger ‘In And Out Of Love’ sluit dit feestje uiteindelijk af. Kortom, een zeer sterk debuut op Belgische bodem van Perfect Plan die in het najaar hier reeds terug te zien zijn.

Enkele sfeerbeelden ...

All I Know 1 All I Know 2 All I Know 3 Perfect Plan 1 Perfect Plan 2 Perfect Plan 3 Perfect Plan 4