... / Story's / Concerten / SUM 41 + Simple Plan + Cassyette in Vorst Nationaal
Concerten

Updated 20/10/2022

Concerten

SUM 41 + Simple Plan + Cassyette in Vorst Nationaal

19 oktober 2022 – Vorst Nationaal

Toen midden mei deze show werd aangekondigd was mijn eerste gedacht: "Vorst Nationaal is toch te groot voor deze bands?” Maar kijk: enkele dagen voor de show kon men toch het bordje "uitverkocht" op de deur van de zaal hangen. 

Tekst en foto’s: Rudy De Doncker

Door de combinatie van de dagelijkse file, de werken in Vorst EN de thuismatch van Union een paar 100 meter verder mag CASSYETTE (7) om 19 uur aftrappen voor een quasi lege zaal. De stem van de Londense zangeres doet mij wat denken aan Lzzy Hale. De song ‘Mayhem’ wordt opgedragen aan haar crazy ex.

Simpleplan4457

Na exact 24 minuten is het uit met de pret en worden de Canadezen van SIMPLE PLAN (8) door de intussen aardig gevulde zaal als helden ontvangen. Het is duidelijk dat veel van de aanwezigen speciaal voor deze band komen. De set vandaag bestaat uit een ‘best of’ uit hun 23-jarige carrière. Midden in de set wordt er met de medley ‘All Star/Sk8ter Boi/Mr. Brightside’ eerbetoon gebracht aan hun muzikale helden. Bij ‘Summer Paradise’ worden traditiegetrouw reusachtige strandballen het publiek gekeild en wanneer drummer Chuck Comeau in een coronaproof pak het publiek induikt en Rammstein-gewijs op de handen de zaal wordt rondgedragen is het hek helemaal van de dam. 

SUM414587

Wanneer om 21:30 uur de zaallichten doven is het tijd voor headliner SUM41 (9). Onder de noemer 'Does This Look All Killer No Filler Tour' aan speelt de band een reeks concerten ter ere van hun eerste twee cultalbums ‘All Killer No Filler' (2001) en 'Does This Look Infected?' (2002). Ook deze show ontpopt zich als een bloemlezing uit hun ondertussen +25-jarig bestaan. Niet alleen muzikaal zit het snor maar ook visueel worden de fans verwend met het nodige vuur, CO2 blasters en confetti. Een feest voor oor en oog. Bij de Queen cover ‘We Will Rock You’ waan ik mij zowaar in Wembley Stadium enkele decennia terug. Afsluiter en über-klassieker ‘Fat Lip’ doet de zaal helemaal ontploffen. Pure klasse!

SUM414678
Simple Plan 1 Simple Plan 2 Simple Plan 3 Simple Plan 4 SUM41 1 SUM41 2 SUM41 3 SUM41 4