... / Story's / Festivals / DUNK!FESTIVAL kondigt definitieve line-up en nieuwe website met dagschema aan
Festivals

DUNK!FESTIVAL kondigt definitieve line-up en nieuwe website met dagschema aan

Met nog zeven namen is de line-up van 2022 vervolledigd, waardoor het totale aantal bands op 52 komt, gepresenteerd op vier podia. En elk van hen is de moeite waard om te bekijken. Daarom nodigt DUNK!FESTIVAL je graag uit op de nieuwe website, waar elke band wordt geïntroduceerd en waar je kunt beginnen met het plannen van de route door de line-up van het festival. Visueel tijdschema volgt binnenkort. Maar eerst nog deze nieuwste en laatste toevoegingen aan de line-up van dunk!festival 2022.

Dunk!Fest affiche 2022
Dunk!Fest Black Narcissus 2022

"In de afgelopen tien jaar hebben we bands gezien die uitsluitend uit bas en drums bestaan, maar niets is zoals het Belgische BLACK NARCISSUS, die de verwachte low-end mijden om dichte, melodieuze, impactvolle composities te creëren die zijn geboren door improvisatie, aangevuld met zorgvuldige gelaagdheid. Afgezien van het plezier om deze muziek live te ervaren, is er een extra laag intrige verbonden aan de pure opwinding van het zien van twee mensen die nummers uitvoeren die klinken alsof ze worden uitgevoerd door een heel collectief muzikanten."

Dunk!Fest Dustbug 2022

"Dit hometown collectief uit Gent gelooft duidelijk in geduld en terughoudendheid in muziek, want in hun stijl van heavy psychedelische drone met krautrock-gevoeligheden draait het allemaal om de precisie en geleidelijke aard van world-building en dramatische impact. Dit is een band die we ongelooflijk geïntrigeerd zijn om op ons podium te zien optreden, een die weinigen zullen zien aankomen, maar velen zullen het niet snel vergeten."

Dunk!Fest Rafael Anton Irisarri 2022

"Deze in Seattle gevestigde componist belichaamt de beste eigenschappen van minimalisme en dronemuziek en manipuleert eenvoud om brede portretten te schilderen. Het komt zelden voor dat je een publiek moet voorbereiden om zich op hun stoel te houden voor een ambient artiest, maar dat voelt zeker als het geval met IRISARRI. We weten niet zeker of onze nieuwe concertzaal zijn unieke donderende kijk op rustige geluiden kan bevatten, maar we zijn zeker enthousiast om erachter te komen."

Dunk!Fest Mary Lattimore 2022

"Deze productieve harpiste uit Los Angeles heeft een delicate speelstijl die intiem is in zijn onmiddellijke indruk, maar naarmate de luisteraar geleidelijk loslaat en zich laat absorberen, breidt de reikwijdte zich langzaam uit totdat de ervaring iets wordt dat lijkt op zweven boven de aarde, alles observerend wat er te zien is vanuit een plaats van rust. Laten we eerlijk zijn, we hebben allemaal verschillende gradaties van genezing te ondergaan na deze turbulente twee jaar, en misschien is er geen betere manier om dat onder ogen te zien dan weer samen te zijn. De muziek van MARY LATTIMORE is het perfecte vehikel om dat initiatief te verkennen."

Dunk!Fest Northwest 2022

"Dit in het Verenigd Koninkrijk gevestigde duo combineert hun neoklassieke compositiestijl en dromerige, simpele zang met een orkestrale begeleiding om een onderscheidend betoverende vorm van avant-garde kamerpop te creëren. Er lijkt misschien een kloof te bestaan tussen minimalisme en ambitie, maar op de een of andere manier vindt NORHTWEST een manier om beide gevoeligheden tegelijkertijd te bewonen."

Dunk!Fest Ohio Mark 2022

"Dit Antwerpse trio leunt zwaar aan bij het noise rock einde van het shoegaze spectrum en ontketent wervelende maalstromen van zoemende gitaren, aanzwellende synths en angstige percussie die hun best doen om enkele echt ontroerende melodieën te verhullen in een dikke waas van agressieve dissonantie. We kunnen niet wachten om te horen hoe hun muziek een kamer vult, omdat we vermoeden dat het op zijn minst een deel van ons publiek iets zal bieden dat niet lijkt op een buitenlichamelijke ervaring."

Dunk!Fest Psychonaut 2022

"Stel je een vloeiende mix voor van de soberheid van post-metal, het snerpend schurende van sludge en de uitgestrektheid van psychedelische rock, en je hebt een goed idee van de indrukwekkende kracht die dit Belgische trio bezit. Hoewel ze al een kortere tijd op het toneel zijn dan veel van hun gewaardeerde tegenhangers, tonen ze een opperste zelfvertrouwen en onbetwistbaar vermogen dat hen naast post-metal beroemdheden plaatst als leeftijdsgenoten in plaats van discipelen."