... / Story's / Festivals / Grensverleggend is het minste wat je van COMPLEXITY FEST kan zeggen
Festivals

Grensverleggend is het minste wat je van COMPLEXITY FEST kan zeggen

Afgelopen februari kondigde de organisatie met lood in de schoenen aan dat het grensverleggende COMPLEXITY FEST noodgedwongen de handdoek in de ring moest gooien. COVID, weet u wel … Eenmaal de teleurstelling weggeëbd was, viel het besluit dat nog een jaar stilte geen optie was. Op 23 juli 2022 is het dan toch zover en staat een horde heavy bands klaar om zaal Patronaat in vuur en vlam te zetten.

CF

Line-up

Het meerkoppige monster VILDHJARTA mengt heavy groovende gitaren met prog en strooit er af en toe een vleugje deathcore bij. Hun debuutalbum 'Måsstaden' werd omschreven als "verbluffend mooi en gevuld met een donkere energie die vaak moeilijk te vinden is in het copycat-genre waarin Vildhjarta grensverleggend is". Nu hun langverwachte tweede album 'Måsstaden Under Vatten' eindelijk uit is, komen ze naar Haarlem voor een exclusieve show.

Otto

De half Cubaans/Indiaanse, half Duitse Anunnaki wolf, aka OTTO VON SCHIRACH, heeft een perfect gevoel voor gladde beats, energieke zotheid en eclectische (wan)smaak. Dit resulteert in een ziek geluid dat Miami-bas, gangsta rap, grindcore en Afro-Cubaanse muziek vermengt, zoals te horen is op de gloednieuwe single 'Triangle Pit', opgenomen voor het nog uit te brengen 15de studio-album.

Atlanta folk-rock fusionisten LITTLE TYBEE vormen een unieke feel-good band die bij elk seizoen past. Hun zonovergoten jams bestaan ​​uit een zorgvuldig samengestelde mix van jazz, alt-country, psychedelische rock, latin-invloeden en dromerige indiepop. Iedereen kijkt uit naar hun eerste EU-shows ooit.

Autarkh III 184 WEB2 21A0 Scaled

In 2020 imponeerde de eigentijdse metal outfit Autarkh van Michel Nienhuis tijdens de allereerste Onrust showcase in het Patronaat. In 2021 volgde dan het project AUTARKH III. Dit trio wil een alternatieve tijdlijn presenteren van Autarkhs debuutalbum ‘Form In Motion’. Geïnspireerd door de essaybundel 'Tijd van Onbehagen' van de Nederlandse filosoof Ad Verbrugge, waarin ook een glimp terug te vinden is in de voormalige band Dodecahedron van Michel Nienhuis, herinterpreteert, herschikt en keert het trio hun bestaande werk om en voegt het nieuwe composities toe. In die nieuwe arrangementen en composities focust Autarkh III zich op ambient en drone sferen, improvisatie en zwaardere downtempo arrangementen.

Een van de best bewaarde geheimen van Nederland is de elektronische heavy rockband PLAYGROUNDED die ons doet denken aan Deftones, The Ocean, maar ook aan Moderat en Massive Attack. Hun debuutalbum bracht een nieuwe balans tussen elektronische en rockmuziek, aangedreven door de donkere wolken die zich samentrekken boven een postmoderne wereld. Hun tweede plaat 'The Death Of Death' is onlangs uitgebracht.

Het in Italië gevestigde elektronische metal-buitenbeentje MASTER BOOT RECORD herleeft op het nieuwe full-length album 'Personal Computer'. Aangestuurd door technoloog/songwriter Victor Love is de opvolger van 'Floppy Disk Overdrive' (2020 al het achtste volledige album sinds het eenmansproject in 2016 als een 8-bits spook uit de bulletin board system (BBS) scene opdook. Wat u mag verwachten? Simpel gezegd: metal gemaakt met een synth.

TB

THROWING BRICKS uit Utrecht vermengen de vicieuze hardcore/punk uit het begin met langzame en verpletterende riffs en subtiele (hoewel …) scheutjes black metal. Of je nu houdt van donkere, broeierige drones, langzame en slepende riffs of waanzinnig snelle blastbeats, deze band heeft het allemaal.

Het non-conformistische duo BEHRINGER ESCAPE PLAN deelt de liefde voor elektronica, complexe ritmes en synthesizers. In de loop der jaren ontwikkelden ze hun eigen elektronische tools die hun instrumentarium uitbreidde tot een symbiose tussen drums en synthesizers. In een omgeving waarin timing, harmonie en geluid vrijelijk kunnen worden verkend leidt dit tot een amalgaam van wankelende grooves, gedurfde basgeluiden en snelle melodieën.

COMPLEXITY FEST 2022 vindt plaats op zaterdag 23 juli 2022 vanaf 16.15 u in zaal Patronaat in Haarlem. Tickets vind je HIER.

A573a3 4E6b2d0317e64a4f9a8f24d4b7c9a565 Mv2