... / Story's / Festivals / Radio VIVA bindt de strijd aan tegen kanker
Festivals

Updated 22/11/2022

Festivals

Radio VIVA bindt de strijd aan tegen kanker

Op zaterdag 14 januari 2023 organiseert het Limburgse radiostation RADIO VIVA het Fight Against Cancer Festival. “Een 8-tal bands hebben zich spontaan aangeboden om hier geheel belangeloos aan mee te werken”, vertelt Marion Smit. “De opbrengst komt geheel ten goede aan onderzoek van diverse vormen van kanker in het MUMC in Maastricht.”

RADIO VIVA is een online rock/metal radiostation dat inmiddels drie jaar bestaat. “Een grote schok trof ons toen vorig jaar een van de drijvende krachten achter het station werd getroffen door een terminale vorm van kanker. De prognose was zeer slecht, maar de palliatieve behandeling heeft geleid tot uitstel van executie. Ondertussen zijn wij wel de bekende ‘bucketlist’ aan het afwerken, aangezien we niet weten of er een 4-jarig bestaan komt. Met daarbij in het achterhoofd hoeveel rock/metal-artiesten al zijn overleden of strijden tegen deze vreselijke ziekte (bv. Eddie Van Halen, Lemmy Kilmister, Ronny James Dio, …), hebben we besloten een ‘mini’-festival te organiseren.

Kankeronderzoek

Spontaan hebben een 8-tal bands zich aangeboden om geheel belangeloos aan mee te werken. “De bands komen voor een groot deel uit alle windstreken van Nederland maar ook uit Duitsland. Tijdens het festival treden Blackstone Roses, Maestro, Slavantas, Dangerous Times for the Dead, Kingdom Divided, 20 Days Dull, Ear Danger en Vexation op. De locatie, licht en geluid en catering worden deels door sponsors verzorgd. De opbrengst komt geheel ten goede aan onderzoek van diverse vormen van kanker in het MUMC in Maastricht.”

Het Fight Against Cancer Festival vindt plaats op 14 januari 2023 in Partycentrum Het Streeperkruis, Streeperstraat 66 - 6371 GN Landgraaf. Tickets kosten in voorverkoop (online) 25 euro, aan de deur 30 euro (alleen pin). Meer info en tickets vind je HIER.

Radio Viva Benefiet Small