... / Story's / Markant / GUNS N’ROSES pakt uit met gloednieuwe ‘USE YOUR ILLUSION I & II’ boxsets - Nieuwe video nu online
Markant

Updated 07/10/2022

Markant

GUNS N’ROSES pakt uit met gloednieuwe ‘USE YOUR ILLUSION I & II’ boxsets - Nieuwe video nu online

Op 11 november 2022 brengt GUNS N’ ROSES de ‘Use Your Illusion I & II’ boxset uit via UME/Geffen. In de Super Deluxe Set vindt de fan niet minder dan 97 songs, waarvan 63 niet eerder uitgebrachte audio tracks en videos, een 100 pagina’s tellend boek met ongeziene foto’s en een schat aan verzamelobjecten en archiefdocumenten.

De box is verkrijgbaar als 7-CD + Blu-ray set of 12-LP + Blu-ray ‘Super Deluxe Edition’ set, maar er zijn ook standaard uitgaven op CD en 2-LP. Om het geheel alvast een zetje te geven, heeft de band nu een video uitgebracht van het nummer ‘You Could Be Mine’ (Live in New York, Ritz Theatre - May 16, 1991). In alle formaten zijn de originele studioalbums ‘Use Your Illusion I’ en ‘Use Your Illusion II’ voor het eerst volledig geremasterd, met hoge resolutie 96kHz 24-bit transfers van de originele stereo 1/2-inch analoge masters. Alle versies zullen ook beschikbaar zijn om te streamen en als digitale downloads.

Meteen op nummer 1 (en 2)

UYI

GUNS N' ROSES' ‘Use Your Illusion I’ en ‘Use Your Illusion II’ werden oorspronkelijk gelijktijdig uitgebracht op 17 september 1991. Na het enorme succes van ‘GN'R Lies’ en ‘Appetite For Destruction’ had de band de zware taak daar een (minstens) even succesvol vervolgverhaal aan vast te knopen. GUNS N' ROSES slaagde daar in en verraste de wereld door niet één maar twee nieuwe, volledige studioalbums uit te brengen. ‘Use Your Illusion I’ stootte meteen door naar de nummer 2 positie in de Billboard 200-hitlijst en moest alleen … ‘Use Your Illusion II’ laten voorgaan. De albums verkochten meer dan 500.000 keer in de eerste twee uur (!) na de release. Op ‘Use Your Illusion I’ staan de bombastische cover van Paul McCartney's ‘Live and Let Die’, de top tien-hit ‘Don’t Cry’, en de megahit ‘November Rain’, door NPR omschreven als "een van de ultieme hardrock-powerballads" en tevens de eerste video uit de jaren 90 die de grens van 1 miljard views bereikte op YouTube. ‘Use Your Illusion II’ bevat de top 50-single ‘You Could Be Mine’, ‘Civil War’ en Bob Dylans’ ‘Knocking On Heaven’s Door’ plus een alternatieve versie van ‘Don ’t Cry’ met verschillende tekst.

Super Deluxe boxset

Afbeelding1

De boxset toont een anamorfe illusie die elk van de twee covers onder verschillende hoeken laat zien. De 12-LP-box is geperst op 180 gram zwaar audiofiel zwart vinyl met zes premium tip-on gatefold-jacks. Beide Super Deluxe Editions bevatten ook de complete live audio-opname ‘Live In New York’, opgenomen in het Ritz Theater op 16 mei 1991, met opnieuw gemixt geluid van de originele multi-track tapes. Dit legendarische concert was een van de drie opwarmshows voor de ‘Use Your Illusion Tour’ met Izzy Stradlin op gitaar, de originele versie van ‘Don’t Cry’ en een speciale uitvoering van ‘You Ain't The First’, beide met wijlen Shannon Hoon van Blind Melon op gastvocalen. Ook inbegrepen is de complete audio-opname van ‘Live In Las Vegas’, opgenomen in Thomas & Mack Center op 25 januari 1992, opnieuw gemixt van de originele multi-track tapes en deze keer met de nieuwe gitarist van de band, Gilby Clarke. De bonusdisc is een Blu-ray-video van de volledige concertfilm ‘Live In New York’. Het Blu-ray-menu bevat ook de gloednieuwe livemuziekvideo ‘You Could Be Mine’. Dit alles is overigens de eerste release van complete audio- en videoconcerten uit het ‘Use Your Illusion’-tijdperk van GN'R.

Extra's

Ritz (1)

Verder steken in de Super Deluxe-boxsets ook een hardcoverboek van 100 pagina's met niet-uitgebrachte foto's, memorabilia en archiefdocumenten, een replica-fanclubmap met lidkaart van Conspiracy Inc., 10 dubbel-design litho's die 1 van de 2 unieke afbeeldingen onthullen wanneer ze in de meegeleverde rood-blauwe onthullingshoezen worden gestoken, zeven 8"x10" band fotoprints, vier ‘Use Your Illusion’-tour replica backstage-passen, een Ritz Theatre replica concertkaartje van het concert uit 1991 en een gloednieuwe 24 "x 36" bandposter.

Naast de Deluxe boxsets zijn de heruitgaven ook beschikbaar als ‘Limited Edition 4LP Color Vinyl + Zoetrope Turntable Mat’, Use Your Illusion I: 2CD Deluxe Edition, Use Your Illusion II: 2CD Deluxe Edition, Use Your Illusion I: 2LP 180g Vinyl / Use Your Illusion II: 2LP 180g Vinyl en Use Your Illusion I: 1CD & Digital / Use Your Illusion II: 1CD & Digital.