... / Story's / Markant / Jonge bands eren DIAMOND HEAD met tribute album
Markant

Updated 27/12/2021

Markant

Jonge bands eren DIAMOND HEAD met tribute album

Ere wie ere toekomst: DIAMOND HEAD is één van de belangrijkste bands als het gaat om klassieke heavy metal. En daar hoort een huldeblijk bij, dacht een aantal jonge bands . ‘Are We Evil?’ wordt in de eerste maanden van 2022 in de (digitale) winkel verwacht.

Are We Evil cover - artwork by Mario Lopez

De compilatie bevat negen heavy metalklassiekers, oorspronkelijk opgenomen door DIAMOND HEAD. Diverse jonge acts uit Europa, Noord- en Zuid-Amerika zijn hier van de partij: Ambush (Zweden), Black Mask (Mexico), Crystal Viper (Polen), Konquest (Italië), Midnight Spell (Verenigde Staten), Pounder (Verenigde Staten), Riot City (Canada), Traveller (Canada) en Twisted Tower Dire (Verenigde Staten).

Het album is geproduceerd en gemasterd door Bart Gabriel, die behalve het werken met acts als Satan, Cirith Ungol en Sortilege eerder Riot, Exciter en Anvil tribute albums produceerde. De hoes van het album is geschilderd door Mario Lopez, een Guatemalteekse kunstenaar die eerder werkte met acts als Crystal Viper, Evil Invaders en Toxik.

De cd en digitale versie van het album worden uitgebracht op Iron Oxide Records, terwijl Lost Realm Records zal zorgen voor een gelimiteerde luxe vinyl elpee editie. 

Meer informatie te verkrijgen via:

www.ironoxiderecords.com en www.lostrealmrecords.com

De officiële Diamond Head website:

www.diamondheadofficial.com