... / Story's / Markant / IRON MAIDEN en MARVEL bundelen de krachten
Markant

Updated 27/12/2021

Markant

IRON MAIDEN en MARVEL bundelen de krachten

De iconische Britse metal/hardrockband IRON MAIDEN en entertainment-reus MARVEL hebben een partnership beklonken om samen een ​​unieke collectie merchandise te creëren.

Iron Maiden - Marvel

Fans van beide krijgen een breed assortiment aan kleding en accessoires aangeboden die beeldbepalende Marvel-personages en het beruchte buitenaardse personage Eddie uitlichten.

Deze collaboratie verweeft het universum van beide merken, met ontwerpen die een eerbetoon zijn aan Wolverine, Venom, Thanos en Deadpool met unieke variaties op legendarische albums en singles zoals ‘Fear of the Dark’, ‘The Trooper’ en ‘Killers’.

Volgens Iron Maiden-manager Rod Smallwood staat Eddie al langer schouder aan schouder met de grootste superhelden. Zo is men behoorlijk trots op de werelden die zijn gecreëerd voor Eddie's vele incarnaties - van slagvelden tot Egyptische graven tot bevroren ijslandschappen en futuristische steden. Het naast elkaar plaatsen van enkele van de meest herkenbare personages in de popart- en stripboekcultuur op planeet Maiden blijkt al jaren een ambitie van het Iron Maiden team. Werken met Marvel maakt dit nu reëel en past bovendien perfect bij deze tijd. Men hoopt fans uit beide kampen er warm voor te maken.

Iron Maiden wordt erkend als een van de meest gerenommeerde bands in de muziekwereld. Mascotte Eddie, wiens eerste afbeelding verscheen op de debuutsingle van de band 'Running Free', is door de jaren heen geëvolueerd om elk kunstwerk te versieren, inclusief albums, tourposters, bieretiketten, stripverhalen en merchandise plus zelfs in computergames met de bekroonde mobiele RPG-game ‘Legacy of the Beast’.

Marvel op zijn beurt inspireert al meer dan 80 jaar de grootste artiesten, muzikanten en ontwerpers. Deze samenwerking is andermaal een opwindend voorbeeld van hoe het merk Marvel zichzelf blijft uiten in verschillende gebieden, waarbij muziek een topprioriteit is. Deze collectie stelt fans in staat om hulde te brengen aan hun iconische personages, terwijl ze tegelijkertijd Maiden vieren.

De exclusieve collecties is te koop via Iron Maiden's online winkel, speciaalzaak Hot Topic en het Duitse Large.