... / Story's / Markant / Nieuwe single, video én full album voor DAGOBA
Markant

Updated 30/12/2021

Markant

Nieuwe single, video én full album voor DAGOBA

De 'modern metallers' van DAGOBA verschijnen terug aan het metalfront met ‘By Night’. Het nieuwe album ligt op 22/02/2022 in de winkel. De voorbode in de vorm van de nieuwe single + video ‘The Last Crossing’ is nu al te zien en te horen.

By Night cover

De Franse metalband DAGOBA is helemaal terug. Het viertal wist al zijn stempel te drukken op de metalscene met een unieke mix van metal en halsbrekende grooves. Ook op het podium lieten ze van zich spreken en deelden de affiche met legendarische acts als Metallica, Machine Head en In Flames. Nu maakt het kwartet zich op om nogmaals toe te slaan. Ze doen dat met ‘By Night’, hun meest ambitieuze materiaal tot nu toe. Release datum is 22 februari 2022.

In navolging van hun recente track en exclusieve 7 inch ‘The Hunt’, lanceerde DAGOBA de nieuwe single ‘The Last Crossing’ als voorbode. Het nummer is een echte knaller met melodieuze refreinen, de indrukwekkende stem van zanger Shawter en onstuitbare blast beats. ‘By Night’ is een beestige plaat die laat horen hoe ver het viertal wel gaat met een veelheid aan invloeden en stijlen en hoe ze deze moeiteloos weten te combineren. Dit is een must have voor echte fans van verschroeiende moderne metal.

‘By Night’ zal zowel digitaal als op cd (gebundeld met een exclusief T-shirt) én als zwart en - exclusief - rood transparant vinyl verkrijgbaar zijn. Bestellen kan hier.

By Night cover (Red)
Dagoba Ecdysis By Night Tour 2022

Dagoba begint in februari 2022 aan zijn Europese tournee samen met Infected Rain. In april komen ze naar Nederland en België. Speeldata zijn:

19.04. (BE) Roeselare, De Verlichte Geest (Dagoba alleen)
20.04. (NL) Breda, Mezz
21.04. (NL) Drachten, Iduna
22.04. (BE) Bree Ragnarock
23.04. (NL) Arnhem, Willemeen