... / Story's / Markant / MANTAS stuurt aan op reünie van klassieke VENOM line-up voor viering 40ste verjaardag 'Black Metal'
Markant

Updated 02/03/2022

Markant

MANTAS stuurt aan op reünie van klassieke VENOM line-up voor viering 40ste verjaardag 'Black Metal'

Het heet dat ze elkaars bloed kunnen drinken, maar toch zegt voormalig VENOM-gitarist Jeff ‘Mantas’ Dunn, momenteel aan de slag bij VENOM INC. dat hij graag de klassieke (en bekendste) line-up met Cronos en Abbadon bij elkaar zou zien om de 40ste verjaardag van het ‘Black Metal’ album te vieren.

Dunn opperde de mogelijkheid van een klassieke VENOM-reünie tijdens een Facebook Live-chat op 28 februari. "Ik zal nooit iets terugnemen van wat ik heb gezegd omdat ik er spijt zou van hebben, want het was de volle waarheid. Ik ga niet schaamteloos onzin zitten uitkramen zoals een van ons heeft gedaan. Wat ik heb gezegd, is absoluut waar, ik heb het ook te boek gesteld. Maar we zijn nu op een leeftijd gekomen … We hebben net een enorme pandemie meegemaakt waar niemand iets heeft gedaan. We hebben verdomme een oorlog in Europa op dit moment. Alle problemen die we met elkaar hebben gehad, vervagen daarbij in het niets; het is verdomde onzin.”

Over ‘Black Metal’: “We hebben het 25-jarig jubileum gemist. We hebben het 30-jarig jubileum niet gevierd. Voor een band die zo'n verdomde impact had ...”

A0400 VENOM Bandphoto

VENOM in de klassieke line-up begin jaren 80 met Abaddon, Cronos en Mantas

Keep It True

"Toen ik de interviews deed voor het 40-jarig jubileum van 'Welcome To Hell' - nog een jubileum dat we hebben gemist; er is niets mee gedaan – vertelden mensen mij: 'Je beseft gewoon het belang niet van wat je hebt gedaan'", gaat Dunn verder. "Ik niet, nee, want ik veronderstel dat we er te dichtbij waren. Ik heb het al een miljoen keer gezegd - ik was gewoon een kind dat bij zijn moeder woonde en deuntjes schreef in mijn slaapkamer. Maar ik had geluk; mensen hielden ervan. Kunnen we dit dan niet gewoon een keer vieren? Niemand anders gaat dit album vieren. Een monumentaal album! Het zou verdomme gevierd moeten worden.”

VENOM INC. heeft op zijn website aangekondigd ‘Black Metal’ integraal te zullen spelen op 2 oktober 2022 op het Keep It True ‘Rising II’-festival in Würzburg, Duitsland.

Black Metal

Venom BM

‘Black Metal’ (1982) is de tweede plaat van VENOM en wordt beschouwd als een van de belangrijkste invloeden op de latere thrash metal en de extreme metal in het algemeen. Het black metalgenre heeft er zelfs zijn naam aan te danken. Het album werd opgenomen met de zogenaamde klassieke line-up met zanger/bassist Conrad ‘Cronos’ Lant, gitarist Jeff ‘Mantas’ Dunn en drummer Anthony ‘Abaddon’ Bray en was de opvolger van 'Welcome To Hell' (1981). Het trio bracht verder nog ‘At War With Satan’ (1984) en ‘Possessed’ (1985) uit alvorens Dunn de band een eerste keer de rug toedraaide.  

Venom

VENOM vandaag met Conrad ‘Cronos’ Lant (zang/bas), Stuart ‘La Rage’ Dixon (gitaar) en Danny ‘Dante’ Needham (drums) - Foto: Tim Tronckoe

Venom Inc

VENOM INC. vandaag met Jeff ‘Mantas’ Dunn (gitaar), Tony ‘Demolition Man’ Dolan (zang/bas) en Jeramie ‘War Machine’ Kling - Foto: Nuclear Blast 

‘Black Metal’ - Live In London At The Hammersmith Odeon (1985):