... / Story's / Markant / NAPALM DEATH kondigt nieuw minialbum aan met eerste single ‘Narcissus’
Markant

Updated 17/12/2021

Markant

NAPALM DEATH kondigt nieuw minialbum aan met eerste single ‘Narcissus’

Nieuw werk van NAPALM DEATH is altijd iets om reikhalzend naar uit te kijken. Met de single 'Narcissus' kondigt de band de release aan van 'Resentment is Always Seismic – a final throw of Throes'. De voorverkoop van dit acht tracks tellende minialbum is ondertussen van start gegaan.

Resentment Is Always Seismic cover

De Britse grindcore-pioniers NAPALM DEATH geven met deze mini een voortzetting aan hun veelgeprezen, kenmerkende en legendarisch groepsgeluid. ‘Resentment is Always Seismic - a final throw of Throes’ verschijnt op 11 februari 2022 via Century Media Records.

‘Resentment is Always Seismic - a final throw of Throes’ kwam tot stand tijdens dezelfde opnamesessies van Napalm Death's nieuwste album ‘Throes Of Joy In The Jaws Of Defeatism’ uit 2020. Het sluit naadloos aan bij de levendige en tumultueuze grindcore- en shockwave-sfeer van die plaat. Artistiek wou Mark ‘Barney’ Greenway zich nog eens uitleven en zoals het eertijds vaker gebeurde nog eens uitpakken met een kwalitatief hoogstaand minialbum. Wrok koesteren gaat gepaard met een seismische heftigheid en die boodschap wou Greenway er nog eens fijntjes inhameren. ‘Narcissus’, het furieuze openingsnummer, werd gelanceerd als voorproefje.

‘Resentment is Always Seismic - a final throw of Throes’ telt acht tracks, heeft een totale speelduur van 29 minuten en zal beschikbaar zijn als een gelimiteerde cd Digipak, vinyl en digitaal. De vinyl editie komt als 12” (bij 33 ⅓ RPM) op 180 g vinyl en is beschikbaar in de volgende varianten/beperkingen:

Zwart - onbeperkt

Transparant rood - 1500 exemplaren via CM Distro, Webshop Europa en alle verkooppunten in de VS

Clear - 300 exemplaren Nuclear Blast

Zilver - 300 exemplaren via Large

Transparant groen - 500 exemplaren via Napalm Death

De voorverkoop voor de verschillende formaten van ‘Resentment is Always Seismic - a final throw of Throes’ begint vandaag HIER.