... / Story's / Markant / Nederlandse band BLACKBRIAR lanceert nieuwe single en video
Markant

Nederlandse band BLACKBRIAR lanceert nieuwe single en video

Met 'Fairy of the Bog'' brengt de Nederlandse, symfonische gothic-rockband BLACKBRIAR een nieuwe single en video uit. De band maakt ook nieuwe tourdata voor 2022 bekend.

Fairy of the Bog cover

'Fairy of the Bog’ zit vol met Drentse geschiedenis en folklore. Het vertelt een verhaal over het meisje van Yde, geofferd aan de goden in het veenmoeras, waar haar lichaam 2000 jaar later gevonden is. Hoewel haar lichaam nu te zien is in het Drents museum, dwaalt haar ziel nog altijd rond in het Drentse landschap. Eenzaam is ze, tot een dwaallichtje haar naar de witte wieven leidt waar ze danst bij het hunebed. "We zijn trots op de rijke historie en folklore van onze provincie en het was dan ook geweldig dat we voor de muziek video de hele nacht hebben mogen filmen bij Hunebed D25 te Bronneger", dixit zangeres Zora Cock.

Blackbriar bekleedt een bijzondere plaats in de Nederlandse muziekscene en is muzikaal en visueel even uniek als eigenwijs: orkestrale symfonische gothic rock en dromerige metal, gekenmerkt door spannende en meeslepende composities. Duister en melancholisch met een sneeuwwit-bloedrood romantisch palet. En dan is er ook nog frontvrouw Zora Cock, die de band met haar betoverende verschijning en vooral met haar fabelachtige en loepzuivere zang naar grote hoogte tilt.

THE CAUSE OF SHIPWRECK TOUR

2022 | Pop Delft | Delft, Nederland (Nieuwe datum wordt snel bekend gemaakt)

06.05.2022 | Melkweg | Amsterdam, Nederland
19.08.2022 | Melkweg | Deest, Nederland