... / Story's / Markant / WARREN HAYNES releast ‘The Benefit Concert Volume 20’ (met o.a. Dave Grohl, Joe Bonamassa en Gov’t Mule)
Markant

WARREN HAYNES releast ‘The Benefit Concert Volume 20’ (met o.a. Dave Grohl, Joe Bonamassa en Gov’t Mule)

De Amerikaanse rock- en bluesgitarist en singer-songwriter WARREN HAYNES (bandleider van Gov't Mule en lid van The Allman Brothers Band) brengt op 8 december een multi-CD/DVD/vinyl set via Evil Teen Records/Mascot. ‘The Benefit Concert Volume 20’ bevat optredens van iconen als Dave Grohl, Eric Church, Joe Bonamassa, Jim James, Gov't Mule, Grace Potter en Mike Gordon, live opgenomen tijdens Haynes' 30e jaarlijkse Christmas Jam op 7 en 8 december 2018 in Asheville, North Carolina.

Haynes

Warren Haynes en Dave Grohl - Foto © Jay Blakesburg

‘The Benefit Concert Volume 20’ telt enkele iconisch momentens, zoals het hypnotiserende ‘Gold Dust Woman’, oorspronkelijk van Fleetwood Mac en nu opnieuw vormgegeven in een opzwepende samenwerking met Warren Haynes, de Amerikaanse singer-songwriter Grace Potter en Jim James van My Morning Jacket. Fans van de Foo Fighters zullen gefascineerd zijn door Dave Grohl en Haynes' akoestische jamvertolkingen van de grote hits ‘Times Like These’ en ‘Everlong’, samen met de enige live-opname van Grohls instrumentale nummer ‘Play’, dat zijn 45 minuten (!) durende live-debuut maakte tijdens de jam die avond. Liefhebbers van countrymuziek zullen genieten van Eric Church's uitvoeringen van ‘Ain't Wastin' Time No More’ van de Allman Brothers en zijn eigen hit ‘Record Year’. ‘Spanish Boots’ laat dan weer de ongeëvenaarde gitaarkunsten horen van bluestopper Joe Bonamassa.

Church

Warren Haynes en countryster Eric Church - Foto © Jay Blakesburg

Christmas Jam

In december 1988 begon WARREN HAYNES met wat een traditie zou worden in zijn geboortestad Asheville, North Carolina. Ondanks de naam ging de Christmas Jam minder over feestelijke deuntjes en meer over het samenbrengen van lokale muzikanten om de feestdagen te vieren en iets terug te doen voor de gemeenschap. Meer dan 30 jaar later is dit bescheiden evenement uitgegroeid tot een nationaal erkend spektakel, waarbij meer dan 2,8 miljoen dollar is opgehaald voor Asheville Area Habitat for Humanity en de bouw van meer dan 50 huizen in de regio. Haynes zegt over de groei: "Als inwoner van Theville is het hartverwarmend om de vooruitgang te zien die Asheville in deze drie decennia heeft doorgemaakt. In veel opzichten weerspiegelt de Christmas Jam de levendige geest van

Haynes 5

Buitengewone line-up

Haynes 4

Door de jaren heen zijn het vooral de spontane samenwerkingen (vaak tussen artiesten en muzikanten die elkaar backstage of op het podium ontmoeten), de niet aflatende inzet van alle deelnemers en de eenheid in muziek die deze evenementen echt definiëren. "Hoewel de Christmas Jam, het hoofdgebeuren, traditioneel een evenement van één avond is, zijn er drie gelegenheden geweest waarbij we het nodig vonden om er twee avonden van te maken - de 20e, 25e en 30e verjaardag, die elk een buitengewone line-up hadden," voegt Haynes toe. "De optredens in dit pakket zijn afkomstig van de 30e verjaardag in 2018, die op zichzelf al een mijlpaal was voor 'the Jam'. Het belang ervan wordt echter versterkt door het feit dat we het jaar daarop een welverdiende pauze zouden nemen met de intentie om in 2020 weer over te gaan tot de orde van de dag, niet wetende dat 2020 de COVID-19 pandemie zou brengen die niet alleen de muziekbusiness, maar de hele wereld zou treffen. Gelukkig waren we in staat om terug te keren in 2022 en gaan we dit jaar verder met weer een gedenkwaardig evenement."

Hay5

‘The Benefit Concert Volume 20’ zal fysiek verkrijgbaar zijn op vier verschillende dubbel vinyl volumes (in verschillende kleuren: paars, oranje, blauw, rood), 2-CD + DVD set, en 3-CD + 2 Blu-ray set. Er komt ook een release in digitaal formaat.