... / Story's / Re-releases / HAIL OF BULLETS brengt allereerste 4 track EP opnieuw uit
Re-releases

Updated 11/07/2024

Re-releases

HAIL OF BULLETS brengt allereerste 4 track EP opnieuw uit

In 2007 bracht de Nederlandse death metal band HAIL OF BULLETS hun allereerste 4 track EP uit en dat leverde hen meteen een wereldwijde platendeal op bij Metal Blade. De in eigen beheer uitgebrachte EP, oorspronkelijk alleen verkrijgbaar bij de band zelf op CD-R formaat, is al vele jaren niet meer officieel verkrijgbaar geweest. Tot nu! Op 22 november 2024 brengt Agonia records de EP opnieuw uit in verschillende formaten (vinyl, CD, cassette) met nieuw artwork.

Hail Of Bullets

HAIL OF BULLETS ontstond in 2006 toen gitarist Stephan Gebédi de krachten bundelde met zanger Martin van Drunen, drummer Ed Warby, bassist Theo van Eekelen en gitarist Paul Baayens. De bandleden kenden elkaar al van hun vorige en huidige bands zoals Asphyx, Gorefest, Thanatos en Houwitser. Vanaf het begin was het duidelijk dat er een wederzijdse liefde was voor echte death metal bands zoals Autopsy, Massacre, Bolt Thrower, (vroege) Death en Celtic Frost.

Hob EP Cover Artwork

In juli 2007 besloot de band vier nummers op te nemen voor een promo-cd. De Zweedse death metal goeroe Dan Swanö produceerde de vier nummers in zijn Unisound Studios. Metal Blade Records aarzelde niet om de band te contracteren en het debuutalbum '...Of Frost And War' verscheen in mei 2008. Het inhoudelijke concept over de gevechten aan het Oostfront tijdens de Tweede Wereldoorlog maakte de impact van het debuutalbum nog groter. De reacties van de pers en fans waren lovend. HAIL OF BULLETS speelde daardoor talloze festivaldata en clubshows in heel Europa. Het debuutalbum werd in juli 2009 gevolgd door een verscheen het tweede full album ‘On Divine Winds’, opgeboiwd rond opnieuw een oorlogsthema in de vorm van de opkomst en ondergang van het Japanse Rijk. Album nummer drie volgde in 2012: "III: The Rommel Chronicles" was (nog) sneller, rauwer, agressiever en directer dan ‘On Divine Winds’, dat in een meer epische, heroïsche sfeer baadde. Vandaag laat de band opnieuw van zich horen en kunnen fans (eindelijk) de vier nummers tellende promo-cd (met nieuw artwork) in hun bezit krijgen.

Meer info vindt u op www.hailofbullets.com.