... / Story's / Re-releases / IRON MAIDEN viert 40ste verjaardag ‘The Number Of The Beast’ met driedubbel vinyl
Re-releases

Updated 18/11/2022

Re-releases

IRON MAIDEN viert 40ste verjaardag ‘The Number Of The Beast’ met driedubbel vinyl

Warner Music heeft vandaag (18 november) een driedubbel zwart vinylalbum uitgebracht ter ere van de 40ste verjaardag van IRON MAIDEN's derde album ‘The Number Of The Beast’. Het was de eerste met Bruce Dickinson en de plaat die de band naar internationale roem stuwde. In het pakket steekt ook het live-album ‘Beast Over Hammersmith’, eveneens uit 1982.

IM V2

De nieuwe vinyl release van ‘The Number Of The Beast’ heeft een alternatieve tracklist dan het origineel, waarbij 'Total Eclipse' de plaats inneemt van 'Gangland'.

Maiden-oprichter en bassist Steve Harris legt uit: “Op deze vinyl release krijgen we de kans om 'Total Eclipse' voor het eerst op zijn rechtmatige plek op het album te plaatsen. Waarom dat destijds niet gebeurd is, heeft te maken met de waanzinnige haast toen we de plaat afmaakten. We moesten de single 'Run to the Hills' nog voor de tour uitbrengen en voor de B-kant ging het tussen 'Gangland' en 'Total Eclipse'. We hebben toen gewoon verkeerdegekozen, echt waar! Ik denk dat ‘Total Eclipse’ een sterker nummer is en het album nog beter had geweest als het erop had gestaan.”

IM V3

In het nieuwe vinyl pakket steekt ook ‘Beast Over Hammersmith’ - nu officieel voor de allereerste keer beschikbaar op vinyl - met de live-opnames van de Hammersmith Odeon London-show van maart 1982 van de Beast On The Road World Tour. Het album werd slechts enkele dagen voor de release van ‘The Number Of The Beast’ opgenomen. 

Het vinyl pakket bevat exclusieve liner notes geschreven door Steve Harris, evenals gerestaureerde en uitgebreide illustraties van het cd-formaat van ‘Beast Over Hammersmith’, voorheen alleen beschikbaar in de Limited Edition Eddie's Archive boxset die oorspronkelijk in 2002 werd uitgebracht.

Tracklist

Disc 1 – ‘The Number Of The Beast’

Side 1:

 1. Invaders
 2. Children Of The Damned
 3. The Prisoner
 4. 22 Acacia Avenue

Side 2:

 1. The Number Of The Beast
 2. Run To The Hills
 3. Total Eclipse
 4. Hallowed Be Thy Name

Disc 2 – ‘Beast Over Hammersmith’

Side 3:

 1. Murders In The Rue Morgue
 2. Wrathchild
 3. Run To The Hills
 4. Children of The Damned
 5. The Number Of The Beast

Side 4:

 1. Another Life
 2. Killers
 3. 22 Acacia Avenue
 4. Total Eclipse
 5. Transylvania

Disc 3 – ‘Beast Over Hammersmith’

Side 5:

 1. The Prisoner
 2. Hallowed Be Thy Name
 3. Phantom Of The Opera
 4. Iron Maiden

Side 6:

 1. Sanctuary
 2. Drifter
 3. Running Free
 4. Prowler

Het album bestellen kan HIER.

IM V (1)