... / Story's / Actueel / ALCATRAZ BASH stuurt ETHEREAL DARKNESS en FAT BASTARD naar ALCATRAZ FESTIVAL
Actueel

ALCATRAZ BASH stuurt ETHEREAL DARKNESS en FAT BASTARD naar ALCATRAZ FESTIVAL

Er kan er maar één de winnaar zijn, luidt het gezegde. In het geval van de ALCATRAZ BASH zijn er dat toch twee. In de spannende finale in een drukbezocht rock/metalcafé HELL in Diest namen zes bands het tegen elkaar op. Inzet: een optreden op het podium van ALCATRAZ FESTIVAL in augustus. ETHEREAL DARKNESS en FAT BASTARD wonnen het pleit.

Alcatraz Bash JVP 2022 (1 Van 1)

Ethereal Darkness en Fat Bastard wonnen het pleit in HELL, Diest - Foto: Johan Van Parys

150 bands gaven twee jaar geleden gevolg aan de oproep Van Rock Tribune om deel te nemen aan de eerste editie van de ALCATRAZ BASH. De redactie pikte er daar achttien uit om de degens te kruisen tijdens drie halve finales in Ragnarok (Bree), South Of Heaven (Bilzen) en Elpee (Deinze). COVID strooide na de eerste ‘battle’ in 2020 roet in het eten, de resterende halve finales konden daardoor pas dit jaar plaatsvinden. De jury selecteerde telkens twee bands die op 23 april de finale mochten betwisten in de HELL (Diest). ABACINATION, BEUK, ETHEREAL DARKNESS, FAT BASTARD, OCEAN ENCOUNTERS en X-TINXION waren allemaal aan elkaar gewaagd. De taak van de jury, samengesteld uit mensen van Alcatraz Festival en Rock Tribune, voor de finale aangevuld met Joe (Evil Invaders) en Daan (Off The Cross), was niet gemakkelijk. Dat klinkt als een cliché, maar het is nu eenmaal de waarheid als de bands stuk voor stuk een hoog niveau halen. De keuze viel uiteindelijk op ETHEREAL DARKNESS en FAT BASTARD. Van verliezers spreken we niet, de vier andere bands kunnen we gerust ‘net-niet-winnaars’ noemen. De bandleden van die vier bands krijgen overigens allemaal een combiticket om hun collega’s – en een slordige 120 (!) andere bands, waaronder een pak Belgische en Nederlandse namen – tijdens het tweede weekend in augustus aan te moedigen op de Lange Munte in Kortrijk. Het publiek in de HELL deelde overigens ook in de vreugde. Er waren niet alleen de puike optredens, koud bier stroomde uit een gratis vat en er werden ook combitickets gewonnen.

Rock Tribune houdt eraan alle bands en venues te bedanken voor het enthousiasme waarmee zij de BASH tot een succes hebben gemaakt.  

We zien elkaar terug in augustus in Kortrijk. Tickets voor ALCATRAZ Festival vind je HIER.