... / Story's / Actueel / Belgische progressieve metalband QUEEN GOLEM brengt nieuwe single uit: ‘Guidance by Light’
Actueel

Belgische progressieve metalband QUEEN GOLEM brengt nieuwe single uit: ‘Guidance by Light’

QUEEN GOLEM is een progressieve metalband uit Roeselare, België. De band, opgericht eind 2019, maakte al snel naam met hun unieke mix van technische muzikaliteit en emotionele liedjesteksten.

Queen Golem 2023

Sinds hun oprichting heeft QUEEN GOLEM eind 2021 één volledig album uitgebracht (‘Nomadic’), waarin hun vaardigheid wordt getoond in het maken van complexe en dynamische nummers die naadloos elementen van metal, prog en rock combineren. Met hun energieke liveoptredens en gepassioneerde toewijding aan hun vak heeft de band een toegewijde fanbase en lovende kritieken verdiend.

Hun muziekstijl kan omschreven worden als progressieve metal met een mix van enkele technische en experimentele elementen, samen met een vleugje ambient. Ze hebben een unieke manier van verhalen vertellen in hun teksten die passen bij hun muziek.

Einde van een tijdperk

Queen Golem Guidance By Light cover

Met de nieuwe release ‘Guidance by Light’ op vrijdag 20 januari komt er een einde aan een tijdperk met zanger Simon Clement, die andere wegen in de muziekwereld wil verkennen. "QUEEN GOLEM zal altijd een band zijn die de grenzen van wat mogelijk is in heavy muziek zal blijven verleggen". Hun constant evoluerende geluid en dynamische liveshows maken ze tot een aanrader voor fans van progressieve metal.

Van gevoelens van onzekerheid en strijd tot een verlangen naar begeleiding: ‘Guidance by Light’ pakt universele thema's aan met rauwe emotie en krachtige beelden. Het lied spreekt over de menselijke ervaring van het gevoel gevangen en ontoereikend te zijn, evenals de angst voor het onbekende en de zoektocht naar steun in moeilijke tijden. Met zijn suggestieve teksten en emotionele overlevering is ‘Guidance by Light’ een lichtbaken voor iedereen die ooit worstelde en begeleiding zocht in zijn eigen leven.