... / Story's / Actueel / BEYOND THE LABYRINTH brengt nieuwe single uit
Actueel

Updated 27/01/2024

Actueel

BEYOND THE LABYRINTH brengt nieuwe single uit

Twee jaar nadat hun vijfde album ‘xxV’ uitgekomen is, staat BEYOND THE LABYRINTH (BTL) er opnieuw met de nieuwe single ‘Haunted House’.

Dankzij de productie door BTL-toetsenist Eddy Scheire klinkt de band frisser en hedendaagser dan ooit, terwijl ze toch trouw blijven aan hun stijl, waarbij ze een hardrockende aanpak mengen met song writing die tussen de oren blijft hangen door. Gitarist, stichter van de band én songschrijver Geert Fieuw, wist ook nu weer, net als zanger Filip Lemmens een uitstekende prestatie af te leveren. Voor bassist Bart Jacquet (o.a. ex-Manic Movement) en drummer Jan Moerman (zie ook BufferState, ex-Crusader), die recent de band vervoegden, is dit de eerste song die ze met Beyond The Labyrinth uitbrengen. En zij zijn er meteen in geslaagd een prima fundament te leggen voor het nummer.

BTL

Anno 2024 bestaat BTL uit Filip Lemmens (zang), Geert Fieuw (gitaar & backing vocals), Bart Jacquet (bas), Eddy Scheire (toetsen, accordeon & backing vocals) en Jan Moerman (drums & percussie) 

Enkele 'weetjes'

Geert Fieuw deelde ook nog enkele ‘wist je datjes’ over de opnames:

  • De werktitel van de song was eerst ‘Ghost In The Attic’. Om verwarring te vermijden met “Ghost Melody” (single uit 2015) opteerde de band voor ‘Haunted House’ als titel.
  • De band smokkelde stiekem ‘Haunted House’ in de setlist van een optreden in South Of Heaven op 7 Oktober 2023 en vroeg hun fans om de prestatie te filmen voor gebruik in de videoclip.
  • Voor de opnames van de akoestische versie haalde toetsenist Eddy zijn oude accordeon boven die stof lag te vergaren in een kast … op zolder.
  • Naast de reguliere versie is er ook een ‘virtuele’ B-kant: een akoestische versie van ‘Haunted House’ die de song in zijn pure kracht naar voor brengt.
BTL2