... / Story's / Actueel / Black metalduo IMPERIUM DEKADENZ kondigt met ‘Into Sorrow Evermore’ nieuw album aan
Actueel

Black metalduo IMPERIUM DEKADENZ kondigt met ‘Into Sorrow Evermore’ nieuw album aan

Lords of black metal IMPERIUM DEKADENZ, komen opnieuw tevoorschijn uit de duistere diepten van het Zwarte Woud in het zuidwesten van Duitsland en kondigen met trots hun nieuwe album ‘Into Sorrow Evermore’ aan dat op 20 januari 2023 wordt uitgebracht via Napalm Records.

Imperium Dekadenz - Foto: Benedikt Walter

Foto: Benedikt Walter

Ondergedompeld in de leegte benaderen ze thema's als depressie, dood en wanhoop en lokken ze de luisteraar in hun treurige realiteit van het bestaan. Trouw aan de oorsprong van het genre, houden IMPERIUM DEKADENZ vast aan hun roots en laten ze hun eigen beklijvende stempel achter, waarbij ze hun rechtmatige plaats opeisen in de hogere regionen van black metal.

Vandaag wordt de eerste single ‘Memories … A Raging River’ uitgebracht, samen met een officiële video. Het nummer fungeert als een brutaal en sfeervol uitroepteken dat de unieke stijl van IMPERIUM DEKADENZ laat zien. Geïnspireerd door de Noorse tweede golf van black metal jaren negentig bands, heeft het tweetal hun eigen ambient sound ontwikkeld met een sterke nadruk op melodische structurering die hun composities onderdompelt in grimmige en desolate soundscapes.

IMPERIUM DEKADENZ over ‘Memories … A Raging River’: “Een blik op een tijd die geen sporen achterliet en onherstelbaar werd weggevaagd als door een razende stroom. Brachiale gitaarlijnen ontmoeten melancholische, fijnmazige melodieën, opgeschrikt door aangrijpende, ontroerende kreten uit een eindeloze afgrond. Resoluut stappen we richting een naderende duisternis.”

Imperium Dekadenz Into Sorrow Evermore cover

‘Into Sorrow Evermore’ zal beschikbaar zijn in de volgende formaten:

Houten kist editie: 6 pagina's digisleeve, bonus demo cd ‘Promo 2005’, een hoesvlag, hangertje en patch (beperkt tot 300 wereldwijd)

2 LP uitklaphoes wit (beperkt tot 300 wereldwijd)

Tape-editie  grijs met gouden opdruk (beperkt tot 100 wereldwijd)

2 LP uitklaphoes zwart

Digisleeve van 6 pagina's

6 pagina's digisleeve & shirt

Volledig digitaal album

'Into Sorrow Evermore' nu al bestellen kan HIER.