... / Story's / Actueel / SKINDRED kondigt nieuw album 'Smile' aan
Actueel

SKINDRED kondigt nieuw album 'Smile' aan

Volgend jaar viert SKINDRED hun 25-jarig jubileum met de release van hun gloednieuwe plaat ‘Smile’, hun achtste langspeler en hun eerste voor Earache Records, met wie ze een wereldwijde deal voor vier albums tekenden afgelopen jaar.

Skindred 2022

Als voorloper komt de eerste single van ‘Smile’ uit, de vloer schokkende sonische explosie die 'Gimme That Boom' is, zowaar een keihard raggametal anthem. 'Gimme That Boom' gaat over het egoïstische recht dat zo wijdverbreid is geworden in deze tijd van onmiddellijke bevrediging, gebaseerd op een frustrerende ontmoeting die zanger Benji Webbe had met een overbekende fan.

"Ik was op een dag aan het winkelen en ik hoorde iemand die om een ​​foto vroeg", herinnert de in het oog springende frontman zich. “De persoon gaf er niet om met wie ik was of wat ik aan het doen was en bleef maar zeuren. Ze wilden gewoon hun foto. In deze tijd willen mensen onmiddellijk en altijd hun zin krijgen. Alles vinden ze vanzelfsprekend. Ze geven je constant die 'boem' zodat ze zich op hun Instagram kunnen laven aan zelfverheerlijking en veel likes hopen te scoren. Het is belangrijk om te onthouden dat mensen je niet altijd die 'boem' kunnen geven. Mensen denken dat, omdat ze je volgen op sociale media, ze jou bezitten.”

Met een technicolor video, opgenomen in het neon verlichte wonderland God's Own Junkyard in Oost-Londen, is 'Gimme That Boom' een onophoudelijke oorwurm die de legioenen fans van Skindred een eerste volledige indruk geeft van wat ze kunnen verwachten van het aankomende album. De band plaagde hun aanhang al een eerste keer met een nieuw nummer te brengen tijdens hun verbazingwekkende set op het Download Festival eerder dit jaar toen ze het pop en reggae meesterwerk 'L.O.V.E (Smile Please)' brachten en tienduizenden rockfans zagen genieten van de zonneschijn.

Skindred Smile cover

Deze twee kanten van het album, variërend van vreugde tot woede en liefde tot woede, suggereren dat ‘Smile’ zal worden geprezen als het meesterwerk van de band; een album dat alle facetten van SKINDRED’s muziek samenbrengt - van reggae tot metal, rock tot pop, dub tot electro - in de meest geestverruimende en krachtige verzameling nummers, ontworpen om stereo sets over de hele wereld te laten smelten wanneer ‘Smile’ volgende zomer wordt uitgebracht.

Wie nu al een exemplaar wil bestellen, dat kan HIER.