... / Story's / Actueel / SKINDRED feest verder met nieuwe single van aankomend album ‘Smile’
Actueel

Updated 19/04/2023

Actueel

SKINDRED feest verder met nieuwe single van aankomend album ‘Smile’

Een paar maanden geleden bewees SKINDRED-frontman Benji Webbe in het Sportpaleis in het voorprogramma van VOLBEAT nog dat zot zijn geen zeer doet. De Britse band gaf met ‘Gimme That Boom’ toen al een voorproefje van hun nieuwe album ‘Smile’ dat op 4 augustus 2023 uitkomt via Earache. Vandaag gooien de heren er met ‘If I Could' nog een nieuwe track tegenaan.

Frontman Benji herinnert zich dat ‘If I Could' werd geïnspireerd door de lockdown en hoezeer hij 2020 en het effect ervan op de wereld haatte. "2023 is een ander verhaal," vertelt hij. "We hebben nieuwe muziek klaar, een paar singles uitgebracht en we moeten nog een paar monsters van ons album 'Smile' droppen. We hebben de KISS tour op komst, en we hebben ook onze headline tour ter ondersteuning van het nieuwe album. Dus 2023 lijkt me een erg spannende tijd voor Skindred. Ik ben erg optimistisch over de toekomst!"

Skin
Skind

'If I Could' volgt op de recente singles 'Gimme That Boom' en 'Set Fazers' die de voor Skindred kenmerkende ragga-metal tot een maximaal effect brengen. Op het gloednieuwe album ‘Smile’ kanaliseert de band andermaal een enorm scala aan stijlen. Van reggae tot metal, van rock tot pop, van dub tot electro, Benji & co laten niets onverlet om er eer eens een feestje van te maken.