... / Story's / Actueel / Eerste single van nieuw FOO FIGHTERS-album nu uit!
Actueel

Wim Vander Haegen

19/04/2023

Updated 19/04/2023

Updated 19/04/2023

Actueel

Eerste single van nieuw FOO FIGHTERS-album nu uit!

Na een jaar van verliezen, persoonlijke introspectie en bitterzoete herinneringen keren FOO FIGHTERS terug met ‘But Here We Are’, dat op 2 juni uitkomt op Roswell/RCA Records. Openingstrack en eerste single ‘Rescued’ kun je hier beluisteren.

‘But Here We Are’ is een brutaal eerlijk en emotioneel rauw antwoord op alles wat FOO FIGHTERS het afgelopen jaar hebben doorstaan. Het is een bewijs van de helende krachten van muziek, vriendschap en familie. Moedig, beschadigd, maar ook onverzettelijk authentiek opent ‘But Here We Are’ met de lead single ‘Rescued’, het eerste van in totaal 10 nummers die het emotionele gamma van woede en verdriet tot sereniteit en acceptatie, en talloze punten daartussenin, doorlopen.

‘But Here We Are’ werd geproducet door Greg Kurstin en Foo Fighters. Het elfde studioalbum is het eerste hoofdstuk van het nieuwe leven van de band na het overlijden van drummer Taylor Hawkins vorig jaar. Met de naïviteit van Foo Fighters' debuut uit 1995 in het achterhoofd, maar gesterkt door tientallen jaren van rijpheid en diepgang, is ‘But Here We Are’ het geluid van broers die hun toevlucht zoeken in de muziek die hen 28 jaar geleden bij elkaar bracht, een proces dat even therapeutisch was als de voortzetting van het leven.

Tracklist

  1. Rescued
  2. Under You
  3. Hearing Voices
  4. But Here We Are
  5. The Glass
  6. Nothing At All
  7. Show Me How
  8. Beyond Me
  9. The Teacher
  10. Rest