... / Story's / Actueel / CHARLOTTE WESSELS brengt met ‘Venus Rising’ nieuwe single en video uit
Actueel

CHARLOTTE WESSELS brengt met ‘Venus Rising’ nieuwe single en video uit

De Nederlandse componiste, producer, vocaliste en getalenteerde songwriter CHARLOTTE WESSELS presenteert haar nieuwe en vierde single, 'Venus Rising’, van haar aankomende tweede langspeler. ‘Tales From Six Feet Under Vol II’ is nu uit bij Napalm Records.

Charlotte Wessels - Foto: Sandra Ludewig (1)

Foto: Sandra Ludewig

Door vakkundig de grenzen van het genre te verleggen, heeft WESSELS haar hart en ziel in dit nieuwe aanbod gestopt, haar geest bij elke noot tastbaar gemaakt en dit album getransformeerd in een onberispelijke onderdompeling van rock, pop, metal en meer - allemaal geproduceerd, uitgevoerd en geprogrammeerd in haar eigen Six Feet Under studio.

CHARLOTTE WESSELS over ‘Venus Rising’: “‘Venus Rising’ is geïnspireerd op Botticelli's schilderij The Birth Of Venus. Ook al was ze gemodelleerd naar de idealen van haar tijd, ik put troost uit het feit dat ze zich nooit hoefde te bedekken of bloot te geven, luider of zachter te praten, groter of kleiner te worden, maar gewoon opstaat uit de golven en aan de macht komt onaangetast door verwachtingen, voorschriften en onrechtvaardigheden die in de echte wereld heersen. We hebben vorige week de video voor het nummer opgenomen en ik kon niet stoppen met denken aan de dappere vrouwen van Iran, en hoe ze op dit moment vechten voor hun meest elementaire mensenrechten. Het is hartverscheurend en in mijn gedachten is het lied aan hen opgedragen. #MahsaAmini”

Charlotte Wessels Tales From Six Feet Under Vol II cover

CHARLOTTE WESSELS zal haar werk op 23 oktober op het podium brengen in TivoliVredenburg - Ronda, in Utrecht, NL, voor haar eerste en enige liveshow tot nu toe: ‘Tales From Six Feet Under - Live in Concert’. Onlangs maakte ze haar liveband bekend, met daarin een aantal voormalige DELAIN-leden. De band bestaat uit Timo Somers, Otto Schimmelpenninck van der Oije, Joey Marin de Boer en Sophia Vernikov. Kaarten zijn HIER verkrijgbaar.

Charlotte Wessels Tales From Six Feet Under Vol II vinyl

‘Tales From Six Feet Under Vol II’ is beschikbaar als 1 LP vinyl goud, 1 LP vinyl gerecycleerd zwart, 1 LP vinyl kleur gerecycleerd (exclusief Patreon) en op alle digitale platforms. Bovendien krijgen fans een gecombineerde 2cd digisleeve die ook WESSELS' eerste solo-plaat ‘Tales From Six Feet Under Vol I’ bevat die nu voor het eerst op cd wordt uitgebracht!