... / Story's / Actueel / PSYCHONAUT stelt nieuwe single voor – Full album 'Violate Consensus Reality' uit op 28 oktober
Actueel

PSYCHONAUT stelt nieuwe single voor – Full album 'Violate Consensus Reality' uit op 28 oktober

Het Belgische psychedelic post-metal trio PSYCHONAUT heeft zojuist zijn nieuwe mistroostige single 'All Your Gods Have Gone' uitgebracht, vergezeld van een dystopische animatiefilm - een kruising tussen Orwell's '1984' en Pink Floyd's 'Another Brick In The Wall'.

PSYCHONAUT is een psychedelisch post-metal collectief uit Mechelen, België. Hun kenmerkende en hypnotiserende sound is sterk beïnvloed door 70's bands als Led Zeppelin en Pink Floyd, maar vindt ook inspiratie bij bands als Tool en Amenra. Debuutalbum ‘Unfold The God Man’ uit 2020 zette het acid rocktrio in één klap op de kaart waarna een aantal indrukwekkende EP’s en singles volgden.

Psychonaut Press Photo Small

Over de nieuwe single vertelt het trio: "'All Your Gods Have Gone' is één van de kortste en meest heavy nummers die we ooit hebben geschreven. We staan onszelf meestal niet toe om te veel woede in onze songs te stoppen omdat we ons op het positieve proberen te concentreren, maar dit album deed ons beseffen dat het heel gezond kan zijn om van tijd tot tijd toe te geven aan je woede. Het heeft geen zin om het te negeren, want dat maakt het alleen maar erger. Op die manier was het schrijven van de tekst van dit nummer erg zuiverend en helend.”

Psychonaut1656408713317081

Eerder verscheen al de single en titeltrack 'Violate Consensus Reality' met guest vocals van Colin (Amenra) en Stefanie (Brutus).

Het album zelf verschijnt op 28 oktober via Pelagic Records en kan je HIER bestellen.