... / Story's / Actueel / Collectieve passie voor muziek leidt tot eerste EP van HAMMERAMP
Actueel

Updated 11/06/2024

Actueel

Collectieve passie voor muziek leidt tot eerste EP van HAMMERAMP

De Oost-Vlaamse groove metal/hardrockband HAMMERAMP heeft recent een eerste EP uitgebracht. ‘Concrete Remains’ heeft een dubbele betekenis en is ook en vooral een voorbeeld van eigen werk in alle vormen van het woord. De band nam het schrijfproces én de volledige opnames in eigen handen.

HAMMERAMP werd opgericht door drummer Claude en leadzanger Dieter in de winter van 2015. “Net als bij de meeste bands begon het met enkele jamsessies om dan stilaan te evolueren tot een volwaardige, zelfvoorzienende band”, vertelt Dieter. “Met een geduldig maar duidelijk doel voor ogen: het spelen van agressieve ‘in-your-face’ hardrock & metal, terwijl we daar ondertussen ook veel plezier aan beleven.”

Hammeramp

HAMMERAMP - Foto: Ivo Wullaert

Vanuit het hart

Niet gebonden aan bepaalde vooraf gedefinieerde criteria hoe het volgende nummer zou moeten klinken, creëren ze hun muziek vanuit hun hart. “Dat doen we met zijn vijven samen, tegelijkertijd én gelijkwaardig in onze eigen repetitieruimte waar de nodige infrastructuur er mee voor zorgt dat we de opnames zelf in goede banen kunnen leiden. Enkel voor de mix en mastering werkten we samen met Alex Dierickx (JEDDRAUDIO Studio, Kruisem). Die insteek zorgt voor die old school chemie die we allemaal hoog in het vaandel dragen én weerspiegelt de collectieve passie voor de muziek die de bandleden maken en spelen. Ook live is HAMMERAMP uitgegroeid tot een energieke band die zich onderscheidt door dreunende drums, rauwe zang en scheurende gitaarriffs.”

Beton en wat overblijft ...

EP Concrete Remains Front

De titel van de EP ‘Concrete Remains’ houdt twee betekenissen in: “Beton is een blijvend gegeven en verwijst naar de ruïnes van je eigenheid die achterblijven wanneer de bouwwerken van onze levensweg worden afgebroken door pijn, tegenslag en verlies. ‘Concrete overblijfselen’ slaat op het feit dat er ook in het bestaan van de band vriendschappen en banden aangehaald en verloren zijn gegaan. Soms was dat heel kort, soms ook heel veraf, maar iedereen die HAMMERAMP op een of andere manier heeft geraakt, gesteund, geholpen, ... laat concreet iets van zich achter binnen de band. Wij bestaan dankzij iedereen en dankzij het doorzettingsvermogen van iedereen binnen onze band én crew.”

 

De EP werd digitaal gelanceerd op 6 juni 2024 via alle streaming platformen. Vanaf 6 juli 2024 is een handgenummerde limited edition van de EP – er worden maar 66 stuks gemaakt – fysiek verkrijgbaar via de webshop en op shows.