... / Story's / Actueel / De 'Adventure Rockers' van HÄLLAS kondigen nieuw album 'Isle Of Wisdom’ aan
Actueel

De 'Adventure Rockers' van HÄLLAS kondigen nieuw album 'Isle Of Wisdom’ aan

De Zweedse ‘Adventure Rock’ sterren HÄLLAS keren terug met een suggestieve mix van nostalgische hardrock uit de jaren 70, prog, protometal, folk en psychedelische invloeden op hun derde studioalbum ‘Isle Of Wisdom’ dat op 8 april 2022 verschijnt via Napalm Records.

Hällas - Foto: met dank aan Hällas

Foto: Hällas

‘Feel good' mix van jaren 70 retrorock

De nieuwe nummers stellen de luisteraar in staat om zich te verliezen in een gloednieuw universum gedrenkt in mysterie en retrosfeer. Het belangrijkste kenmerk van HÄLLAS' fantasie is de scifi gedreven auditieve esthetiek. ‘Isle Of Wisdom’, de opvolger van HÄLLAS' album ‘Conundrum’, staat gepland voor release vlak voordat ze op pad gaan voor een uitgebreide Europese tournee.

HÄLLAS werd gevormd in 2011 en is vernoemd naar de hoofdpersoon uit de verhalen van hun teksten - een ridder in een parallel middeleeuws universum die voorbestemd is om deel te nemen aan een religieuze oorlog veroorzaakt door een tirannieke koningin. De band verwijst naar zichzelf als de grondleggers van het genre ‘Adventure Rock’ en wijdt zich aan de eerder genoemde sonische fusie met excentrieke beelden, geïnspireerd door de rockgrootheden van weleer waar ze een eigen draai aan geven.

Hällas Isle Of Wisdom

Om het mystieke universum te betreden en een eerste glimp op te vangen van wat ons te wachten staat, heeft het Zweedse vijftal de eerste twee songs al onthuld - de eerste single ‘Earl's Theme’, samen met een nieuwe video, en nu de bonussingle ‘Stygian Depths’. 

HÄLLAS over ‘Isle Of Wisdom’: ‘Een ontsnapping aan ongewenste gebeurtenissen gidst je niet altijd naar het betere, omdat gevaar in elk universum of in elke tijd kan worden gevonden. Welkom op het eiland van wijsheid.’

Hällas Isle Of Wisdom vinyl

‘Isle Of Wisdom’ zal beschikbaar zijn in de volgende formaten:

Die Hard Edition - LP uitklaphoes gemarmerd violet/zwart + poster en slipmat (exclusief Napalm Records Mailorder - gelimiteerd tot 300 exemplaren wereldwijd)

LP uitklaphoes kleur purper (Exclusief Napalm Records Mailorder - gelimiteerd tot 300 exemplaren wereldwijd)

LP uitklaphoes kleur zwart

cd Digipak

Digitaal album

Bestel je exemplaar van ‘Isle Of Wisdom’ HIER.

HÄLLAS live

16/05/22 – De Klinker, Aarshot (B)

18/05/22 – Kleine Duivel, Tilburg (NL)

30/07/22 – Melkweg, Amsterdam (NL)