... / Story's / Actueel / DECAPITATED verrast met duet met Tatiana Shmayluk van JINJER
Actueel

DECAPITATED verrast met duet met Tatiana Shmayluk van JINJER

Op 27 mei 2022 brengt de Poolse death metalband DECAPITATED het nieuwe album ‘Cancer Culture’ uit. Vandaag verrassen ze hun fans met de nieuwe single en video ‘Hello Death’, een duet met Tatiana Shmayluk van JINJER. Tatiana valt meestal op met haar indrukwekkende screams, maar kiest in het nieuwe nummer voor een zuivere vocale route en verrijkt de sing met "Hello Death" met een melancholieke sfeer en onmiskenbare hook.

DEC 6

"Jinjer is een van de meest interessante metalacts van de afgelopen jaren”, vertelt gitarist en muzikaal brein Vogg. “En Tatiana's zang in het nummer zal sommige mensen verrassen. Het is echt uniek en klinkt geweldig. In 'Hello Death' hebben we twee verschillende muziekstijlen gecombineerd. Zoals jullie allemaal weten, voegen we graag iets interessants toe aan onze muziek. Met 'Hello Death' hebben we onze stijl van technische death metal weten te verenigen met Tatiana's zang, wat een absoluut andere epische dimensie toevoegt. Tatiana heeft een van de meest ongelooflijke stemmen in de metalscene, en het was een heel andere en opwindende ervaring om met haar aan dit nummer te werken. Haar stem vulde de ruimte met andere emoties en dat maakt de betekenis achter de tekst compleet. Het nummer, waarin we brute, zware riffs verbinden met krachtige rechttoe rechtaan vrouwelijke vocalen, gaat over het gevecht tussen leven en dood is. Deze combinatie is nieuw in de muziek van Decapitated en het laat zien dat je soms je comfortzone moet verlaten en een risico moet durven nemen om iets totaal episch te bereiken.“

Dec 3

De video voor 'Hello Death' werd opgenomen met Grupa 13 in een van de oudste bestaande barokke evangelische kerken in Polen, gebouwd tussen 1743 en 1749, in Goszcz. Tatiana filmde haar rol in een studio in de VS.

‘Cancer Culture’, het ondertussen al achtste album van DECAPITATED, verschijnt op 27 mei 2022 via Nuclear Blast.

Pre-order het album HIER