... / Story's / Actueel / GAEREA brengt 'geheime' track uit
Actueel

Updated 29/09/2023

Actueel

GAEREA brengt 'geheime' track uit

Zou jij jezelf onderwerpen aan marteling om je grenzen te verleggen bij het uitdrukken van kunst? Vrijwillig lijden voor het grotere doel in het nastreven van artistieke uitmuntendheid is wat een van de leden van de Portugese cathartische black metalband GAEREA onderging voor de visualisatie van 'Dormant'.

De video (opgenomen door Claudio Marino, die bekend staat om zijn werk met Behemoth, Watain, Shining, …) kan niet bepaald worden geclassificeerd als een gewone clip om het nummer te visualiseren. Het is een 8 minuten durende ondraaglijke compilatie van waterboarding, gevangen in een cyclus van oneindige pijn, waarbij elk voorbijgaand moment aanvoelt als een eeuwigheid, tijd wordt de wreedste vijand.

Dormant' is een ‘spooknummer’ dat alleen beschikbaar is op het (uitverkochte) Media Book van hun recentste album ‘Mirage’. Van de miljarden mensen op aarde is slechts een groep van 1349 mensen eigenaar van deze uitzonderlijke track.

Chantik Photography Gaerea Mirage 6

GAEREA – Foto: Chantik Photography

Schrijnende inkijk

GAEREA: "Als aanvulling op de auditieve reis van het nummer, duikt de videokunstinstallatie bij ‘Dormant’ diep in de angst en strijd om te overleven. De beelden tonen het hoofdpersonage, gevangen en ingesloten in een kwellende wereld, terwijl water onophoudelijk over zijn lichaam stroomt, verdrinking en verstikking simulerend. Deze meeslepende en viscerale ervaring biedt een schrijnend kijkje in de strijd van de hoofdpersoon voor zijn leven en roept een scala aan emoties op. De ‘hidden track’ daagt kijkers uit om hun eigen sterfelijkheid onder ogen te zien."