... / Story's / Actueel / Italiaanse komische metalbende NANOWAR OF STEEL kondigt met ‘Dislike To False Metal’ nieuw album aan
Actueel

Italiaanse komische metalbende NANOWAR OF STEEL kondigt met ‘Dislike To False Metal’ nieuw album aan

De meesters van met parodie doordrenkte heavy metal NANOWAR OF STEEL zijn verheugd om hun vijfde studioalbum ‘Dislike To False Metal’ aan te kondigen dat op 10 maart 2023 uitkomt via Napalm Records. Een streepje genialiteit zorgt ervoor dat dit nieuwe hoofdstuk bol staat van gevatte pastiche en grappige ingrepen. Met vaste gasten als Sabaton-zanger Joakim Brodén, stelt de band het veelzijdige en veel te vaak zelfingenomen universum van moderne heavy metal op de proef met deze verzameling van tien nieuwe nummers.

Nanowar Of Steel - Foto: Valerio Fea

Foto: Valerio Fea

Zing en lach mee met de gloednieuwe single van de band ‘Winterstorm in the Night’ - een krachtig, machtig volkslied dat de schilferige diepten van roos en hoofdhuid hygiëne verkent - met zang van Madeleine Liljestam van de donkere symfonische metalband Eleine. NANOWAR OF STEEL blijft hun gevatte lyrische vindingrijkheid en verbazingwekkende muzikaliteit demonstreren met danswaardige melodieën, en hebben opnieuw een video van de hoogste kwaliteit gemaakt die bij de nieuwe single past.

NANOWAR VAN STAAL over ‘Winterstorm in the Night’: “Na het behandelen van het grootste probleem van metalheads in de recente single ‘Armpits Of Immortals’, zetten we de metal & persoonlijke hygiëne-saga voort met een gloednieuw nummer over een andere nachtmerrie van headbangers: roos. Meneer Baffo werd erdoor geplaagd totdat hij een oplossing vond, dus we hopen dat jullie allemaal ‘pandoro-headed’ metallers zijn advies zullen opvolgen over hoe het op te lossen!”

Nanowar Of Steel Dislike To False Metal cover

NANOWAR VAN STAAL over het nieuwe album: “‘Dislike To False Metal’ is onze verklaring van digitale verontwaardiging over alles wat niet zo metal is als we het zouden willen. We worden oud en worden langzaam metalboomers. Brullend razen we over en door het net, waarbij we afkeurend alles wat gelinkt is aan ‘false metal’ niet meer leuk vinden, niet meer volgen en zelfs helemaal afmelden. Hoewel het album zelf vol non-metal invloeden zit - zoals swing en Backstreet Boys - is de ruggengraat van onze muziek nog steeds gemaakt van puur roestvrij staal!”

Het album nu reeds bestellen kan HIER.

NANOWAR OF STEEL live 2023:

12.04.23 NL – Rotterdam / Baroeg

16.04.23 BE – Vosselaar / De Dreef